Societate in stare de insolventa, are un salariat care in 2007 a depu scerere pentru suspendare cim in vedere ingrijire copil.I-am depus decizia de suspendare la ITM, iar acum in martie 2010 urma sa-i incetez suspendarea, eventual sa i se acorde preaviz deoarece societatea nu mai are activitate de aproape 1 an.Problema este ca am aflat ca salariatul la o luna dupa ce a depus cererea de suspendare a cim, a fosr arestat si condamnat, in prezent fiind la inchisoare.Atata timp cat societatea nua fost instiintata de aceasta condamnare, cum putem incheiea contractul de munca?
Va multumesc!
Ati "aflat" din surse neoficiale. Procedati ca si cum nu ati stii aceasta informatie, pe care oricum n-o puteti verifica si nici nu aveti interesul.
Acordati-i preavizul, comunicati-i decizia cu AR, si inchideti CIM.
Va multumesc mult pt raspuns.M-am gandit si eu la aceasta optiune, dar cei 2 ani s-au implinit in martie, iar eu ar trebui sa-i trimit preavizul prin posta acum, in aprilie.Cum ar trebui sa apara in aceast aperioada cuprinsa intre termenul de incetare a suspendarii si cel pana la acordarea preavizului?
Intre incetarea asuspendarii si pana la incetarea CIM nu trebuie sa mai existe nici un termen.Procedati direct la concedierea salariatului cu art. 65 din Codul Muncii.
Art. 65. - (1) Concedierea pentru motive care nu tin de persoana salariatului reprezinta incetarea contractului individual de munca determinata de desfiintarea locului de munca ocupat de salariat, din unul sau mai multe motive fara legatura cu persoana acestuia.
(2) Desfiintarea locului de munca trebuie sa fie efectiva si sa aiba o cauza reala si serioasa."
Incetare cim dupa cfs
evcont
Unicul salariat al unei SC a solicitat concediu fara salar incepand cu 01 ianuarie 2010 pana la 31 mai 2010 (motive personale). Societatea respectiva si-a ... (vezi toată discuția)