avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1292 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incheiere cim
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incheiere cim

Societate in stare de insolventa, are un salariat care in 2007 a depu scerere pentru suspendare cim in vedere ingrijire copil.I-am depus decizia de suspendare la ITM, iar acum in martie 2010 urma sa-i incetez suspendarea, eventual sa i se acorde preaviz deoarece societatea nu mai are activitate de aproape 1 an.Problema este ca am aflat ca salariatul la o luna dupa ce a depus cererea de suspendare a cim, a fosr arestat si condamnat, in prezent fiind la inchisoare.Atata timp cat societatea nua fost instiintata de aceasta condamnare, cum putem incheiea contractul de munca?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: av_emy , utilizator 22:45, 20 Aprilie 2010
Buna ziua,

vedeti art 56, litera g din Codul Muncii (contractul poate inceta de drept)
Ati "aflat" din surse neoficiale. Procedati ca si cum nu ati stii aceasta informatie, pe care oricum n-o puteti verifica si nici nu aveti interesul.
Acordati-i preavizul, comunicati-i decizia cu AR, si inchideti CIM.
Ultima modificare: Marți, 20 Aprilie 2010
Marcel Mihalache, Avocat
ramona.bosinceanu a scris:

Buna ziua,

vedeti art 56, litera g din Codul Muncii (contractul poate inceta de drept)

Cu tot respectul, nu cred ca-si face aplicatie art.56, litera g din Codul Muncii, atata timp cat societatea nu a fost anuntata oficial de condamnare.
Ultima modificare: Marți, 20 Aprilie 2010
Marcel Mihalache, Avocat
Va multumesc mult pt raspuns.M-am gandit si eu la aceasta optiune, dar cei 2 ani s-au implinit in martie, iar eu ar trebui sa-i trimit preavizul prin posta acum, in aprilie.Cum ar trebui sa apara in aceast aperioada cuprinsa intre termenul de incetare a suspendarii si cel pana la acordarea preavizului?
Intre incetarea asuspendarii si pana la incetarea CIM nu trebuie sa mai existe nici un termen.Procedati direct la concedierea salariatului cu art. 65 din Codul Muncii.
Art. 65. - (1) Concedierea pentru motive care nu tin de persoana salariatului reprezinta incetarea contractului individual de munca determinata de desfiintarea locului de munca ocupat de salariat, din unul sau mai multe motive fara legatura cu persoana acestuia.

(2) Desfiintarea locului de munca trebuie sa fie efectiva si sa aiba o cauza reala si serioasa."

Alte discuții în legătură

Salariat condamnat-desfacere cim? av_emy av_emy Societate in stare de insolventa, are un salariat care in 2007 a depus cerere pentru suspendare cim in vedere ingrijire copil.I-am depus decizia de suspendare ... (vezi toată discuția)
Salariata in concediu maternitate - societate in dizolvare Loredana_84 Loredana_84 Buna ziua, Am o salariata aflata in concediu prenatal. Asociatii doresc dizolvarea voluntara a firmei, ca urmare a faptului ca firma nu mai poate functiona ... (vezi toată discuția)
Incetare cim dupa cfs evcont evcont Unicul salariat al unei SC a solicitat concediu fara salar incepand cu 01 ianuarie 2010 pana la 31 mai 2010 (motive personale). Societatea respectiva si-a ... (vezi toată discuția)