avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 980 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cum se procedeaza cand ai un salariat cercetat penal???
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cum se procedeaza cand ai un salariat cercetat penal???

am un salariat care e cercetat penal...
am fost anuntati de avocata dansului ca este cercetat si ca este sub arest, eu la randul meu i-am suspendat cim 30 de zile, iar dupa cele 30 de zile a trebuit sa-l concediez . In modelul de decizie am obsevat ca ne cere un numar de inregistrare a hortararii judecatoresti, ei bine avocata ne-a trimis o copie a acesteia doar ca nu are nici un numar...ce pot s atrec in decizie????
Am o adresa din partea doamnei in care ne instiinteaza de dansul ca e cercetat penal, adresa ce este inregistrata cu nr intern d ela societate ce s afac s atrec acel numar????

Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:25, 10 Mai 2011
Angajatorul poate dispune concedierea pentru motive care tin de persoana salariatului in cazul in care salariatul este arestat preventiv pentru o perioada mai mare de 30 de zile, in conditiile Codului de procedura penala - art.61 lit.b C.mun.
In acest caz este nevoie de hotararea instantei in care se dispune prelungirea mandatului de arestare peste termenul de 30 de zile.

Numarul hotararii este prevazut chiar la inceput ...
Sunt suficiente nr. si data hotararii in care s-a dispus prelungirea mandatului de arestare. Atentie aceasta nu este hotararea care priveste fondul cauzei.
Codul muncii

Art. 50
Contractul individual de muncă se suspendă de drept în următoarele situaţii:
... h) în cazul în care salariatul este arestat preventiv, în condiţiile Codului de procedură penală;

Art. 52
(1) Contractul individual de muncă poate fi suspendat din iniţiativa angajatorului în următoarele situaţii:
c) în cazul în care angajatorul a formulat plângere penală împotriva salariatului sau acesta a fost trimis în judecată pentru fapte penale incompatibile cu funcţia deţinută, până la rămânerea definitivă a hotărârii judecătoreşti;

Art. 61
Angajatorul poate dispune concedierea pentru motive care ţin de persoana salariatului în următoarele situaţii:
b) în cazul în care salariatul este arestat preventiv pentru o perioadă mai mare de 30 de zile, în condiţiile Codului de procedură penală;
Mesaj reeditat
@ alinamariabrasoveanu
Data post: Luni, 9 Mai 2011, 19:39
Subiect: decizie art 61 lit b cercetare penala


am si eu nevoie de un model de decizie concediere cercetare penala conf art.61lit b

multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se procedeaza cand ai un salariat cercetat penal??? alinamariabrasoveanu alinamariabrasoveanu Oameni buni ma confrunt cu o problema cu care nu am mai avut de face pana zilele acestea. Am un salariat care este cercetat penal si in momentul de fata este ... (vezi toată discuția)
Paznic "infractor" gia382000 gia382000 Activitatea paznicilor este reglementata de legea 333/2003. Daca 2 paznici sunt retinuti intr-o ancheta a politiei cu mandat de arestare preventiv, cum poate ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla daca un angajat este ceretat penal Rapeanu  Mihaela Gianina Rapeanu Mihaela Gianina Daca un angajat este cercetat penal in urma unui accident rutier pentru conducerea cu permisul suspendat, conducerea sub influenta alcoolica ce obligatie are ... (vezi toată discuția)