avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ce se intampla daca un angajat este ceretat penal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ce se intampla daca un angajat este ceretat penal

Daca un angajat este cercetat penal in urma unui accident rutier pentru conducerea cu permisul suspendat, conducerea sub influenta alcoolica ce obligatie are angajatorul il mai poate tine la munca sau il poate concedia?
Cel mai recent răspuns: Rapeanu Mihaela Gianina , Consilier juridic 13:46, 21 Aprilie 2017
Codul Muncii
art.56
(1) Contractul individual de munca existent inceteaza de drept:
....
f) ca urmare a condamnarii la executarea unei pedepse privative de libertate, de la data ramanerii definitive a hotararii judecatoresti;
....

art.61
Angajatorul poate dispune concedierea pentru motive care tin de persoana salariatului in urmatoarele situatii:
....
b) in cazul in care salariatul este arestat preventiv sau arestat la domiciliu pentru o perioada mai mare de 30 de zile, in conditiile Codului de procedura penala;
....
Multumec mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare contract danyyyyy danyyyyy buna ziua, va rog daca imi puteti spune cu ce articol sa inchid un contract de munca, mentionez salariatul este cercetat penal ptr. furt din gestiune a fost ... (vezi toată discuția)
Angajat in penitenciar cernat gabriel cernat gabriel In luna februarie 2008 un angajat al firmei pe care o conduc a fost acuzat de furt si condamnat la 2 ani de detentie. asta deoarece mai avea de ispasit alti ... (vezi toată discuția)
Ce se întâmplă dacă un angajat este cercetat penal, ce măsuri trebuie să ia instituția? lyly64 lyly64 Ce se va intampla daca un angajat este cercetat penal ce masuri trebuie sa ai institutia? (vezi toată discuția)