avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Mai beneficiez de indemnizatie de cresterea copilului?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Mai beneficiez de indemnizatie de cresterea copilului?

Buna ziua,
Am un PFA pe care l-am suspendat dupa nasterea copilului, acum in noua lege, am gasit un paragraf care spuna ca voi beneficia in continuare de indemanizatie in cazul in care persoana realizează, în decursul unui an calendaristic, venituri supuse impozitului, prin desfăşurarea efectivă a unei activităţi în perioada de
concediu, al căror nivel nu depăşeşte de trei ori cuantumul minim al
indemnizaţiei
Ma puteti ajuta si sa imi spuneti daca interpretez corect? incetez suspendarea PFA-ului, desfasor activitate care sa nu imi aduca venituri mai mari de 1062*3=3188 ron si beneficiez in continuare si de indemnizatie?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:26, 31 August 2016
1. Daca inainte de nasterea copilului ati avut venituri numai din activitatea de PFA atunci trebuie sa mentineti suspendarea activitatii pana se termina concediul crestere copil (CCC).

2. Daca ati avut si un contract individual de munca si l-ati suspendat cand ati intrat in CCC atunci puteti obtine venituri din PFA in limita a 3 indemnizatii minime (1063 x 3 = 3189 lei) pe an calendaristic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot lucra in concediu de crestere a copilului ? Catza Catza Buna ziua , Pot avea un contract de 1 ora pe zi, 5 zile pe saptamana, daca sunt in concediu de crestere a copilului? La alta firma , contractul de la ... (vezi toată discuția)
Desfasurare activitate in timpul cic-ului crin84 crin84 Buna ziua, ce inseamna propriu-zis pt un salariat sa desfasoare activitate in timp ce se afla in CIC dar avand venituri ce nu depasesc 3 indemnizatii minime ... (vezi toată discuția)
Deschidere microintreprindere in maternitate? andreealavinia2008 andreealavinia2008 Buna ziua, as vrea sa deschid un salon de cosmetica impreuna cu un asociat pe timpul maternitatii;pfa,srl sau microintreprindere...dar nu as vrea sa pierd ... (vezi toată discuția)