Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea speta:
Am vandut de pe firma mea catre alta firma marfa in rate pe 3 ani. Am facut in contract mentiunea ca trebuiesc platite ratele lunar si la 3 luni de neplata a lor, bunurile si stocurile de marfa vandute mi se repun in posesie.
Suntem in impostaza in care de 5 luni nu ni s-a mai platit nimic, avem de recuperat undeva la 17.000 ron rate restante + marfa de aprox.80-90.000 ron in stocuri.
Am dat in judecata firma respectiva, si ni s-a cerut ptr 3 actiuni sa platim tot noi 13.200 ron ( 5.000 cautiune ptr sechestru asigurător sechestru judiciar, 3400 ron sechestru asigurător disjungere, 4800 ron actiune in raspundere contractuala).
Cum pot sa rezolv aceasta problema? Firma are popriri pe cont tocmai datorita acestei situatii, iar in instanta suntem pusi sa platim o suma aproape egala cu ce am eu de incasat? Stiu ca probabil au luat in calcul valoarea totala a contractului, dar acesta era pe 3 ani cu plata in rate lunare de aprox. 3400 ron.
Va rog un sfat!!! Un contract intre 2 firme nu valoreaza nimic?
Puteți face cerere de reexaminare a taxei de timbru, în care să precizați care sunt pretențiile.
Ziceți că taxa e aproape de valoarea pretențiilor, dar omiteți că solicitați și marfă în valoare de 90.000 lei? Și pentru ea se datorează taxă de timbru.
Contractul este doar un mijloc de probă al negocierilor dintre părți, altă valoare nu are.
Marfa de 90.000 lei urma sa fie vanduta in urmatorii 3 ani. Si daca o recuperz eu nu stiu in cat timp o pot vinde....
Nu inteleg ce este cu aceste cautiuni pe care trebuie sa le platim noi...
Nu vă supărați, intuiesc că aveți un avocat în cauză, altfel nu discutam despre sechestru asigurător și cauține.
Este plătit inclusiv pentru a vă explica ce face, de ce face și de ce trebuie să plătiți. Folosiți-l și pentru a vă da răspunsuri.
Doar el știe ce a solicitat.
Dacă a solicitat sechestru asigurător, legea prevede obligația plății unei cauțiuni, pentru reclamant, adică pentru dumneavoastră.