avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Anularea dosarului de divort
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Anularea dosarului de divort

as avea rugamintea daca ma puteti ajuta la problema mea.fostul sot a inaintat anul trecut cerere de desfacerea a casatoriei dupa 6 ani in care fiecare avem o noua viata individual.mentionez ca este vb un divort de acord comun ne-a amanat aproape un an in octombrie timp in care noi mentionand faptul ca vrem sa terminam cat mai repede eu urmand sa nasc....intr-un final am ajus la concluzia sa divortam la notar durata fiind mai scurta dar aici ne-am lovit de problema ca dosarul figureaza ca suspendat si nu anulat:i sa spus fostului sot sa faca o cerere de inchidere a dosarului.imi puteti da mai multe amanunte ce ar fi de facut in cazul acesta,de exemplu ce acte ne trebuie si cat timp dureaza procedura pentru a ni se elibera o hartie precum dosarul a fost inchis/anulat pentru a putea continua pe calea notarului pentru desfacerea casatoriei.va rog sa ma indrumati cu ceea ce am de facut,eu urmand sa nasc peste 1 luna jumate deci timpul ma preseaza:((:((
Copilul va fi al sotului daca data concepției acestuia se situează in timpul căsătoriei. Va urma un dosar de tăgadă a paternitatii.

Prin urmare, divorțul nu va rezolva problema cu noul nascutul.

Din ce cauza a fost suspendat dosarul? Teoretic el ar tb repus pe rol si la primul termen va prezentați amândoi pt exprimarea acordului in desfacerea căsătoriei.
Vedeti ce-i cu dosarul dedivort, de ce a fost amanat si de ce e suspendat.
Nu mai dati banii si la notar, ca nu va foloseste.
Divortati la notar sau nu, copilul va avea ca tata pe cine aveati ca sot la momentul conceptiei (nu la momentul nasterii).
Nasteti linistita si rezolvati paternitatea ulterior.
Pastrati banii pentru procesul de tagada paternitatii.
dar noi nu mai stam impreuna de 6 ani si fiecare dintre noi avem o alta relatie...mi sa spus ca daca nasc dupa ce se pronunta divortul copilul nascut ulterior va pastra numele meu dinaintea casatoriei si ca adevaratul tata il poate recunoaste pentru ai face certificatul de nastere
Ati fost informata gresit.

Art. 414 C.civ - Prezumţia de paternitate

(1) Copilul născut sau conceput în timpul căsătoriei are ca tată pe soţul mamei.

(2) Paternitatea poate fi tăgăduită, dacă este cu neputinţă ca soţul mamei să fie tatăl copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort, sarcina in perioada procesului Alecsandra_88 Alecsandra_88 Buna ziua, As dori sa stiu care este situatia din punct de vedere juridic in cazul urmator: - in momentul de fata eu sunt in divort dar am un alt partener. ... (vezi toată discuția)
Mama in proces de divort insarcinata cu alt barbat myamya myamya Buna ziua, in luna martie am intentat proces de divort de sotul meu el nevrand sa divorteze pe cale amiabila la notar. In luna aprilie am ramas gravida cu ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea copilului de catre tatal natural Camelia nicoleta Camelia nicoleta Sunt disperata va rog din suflet sa ma ajutati!!Cu fostul sot am un copil de 7ani. Daca divortul se pronunta in februarie iar eu nasc in aprilie ce sanse sunt ... (vezi toată discuția)