avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... ce se intampla cand inchiriezi un apartament ipotecat ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

ce se intampla cand inchiriezi un apartament ipotecat anterior?

Buna ziua,

Va scriu referitor la o problema care ma apasa de ceva vreme si nu am cui sa cer o parere despre cum s-o rezolv sau cat de rau am intrat in belea...:(
Deci...am cumparat ceva vreme in urma un apartament pe care ulterior l-am ipotecat pentru o refinantare...Nu locuiesc in acel apartament asa ca l-am inchiriat (cu contract la finante, si alte alea), deoarece chiriasului i se deconteaza chiria de la serviciu.
In momentul in care am ipotecat apartamentul, banca nu mi-a spus ca nu-l pot inchiria, mie nici prin cap nu mi-a trecut implicatiile in momentul in care l-am inchiriat... Intamplator, mult timp dupa ce l-am inchiriat, m-am uitat in contract mai atent cautand altceva, cand am vazut ca era stipulat cu litere mici interdictia inchirierii apartamentului ipotecat.
Intrebarea 1: Cum verifica banca daca sunt respectate clauzele contractuale dintre ei si noi?
Intrebarea 2: Ce repercursiuni vor fi in momentul in care se va descoperi greseala?
Intrebarea 3: Intentionez sa renunt la contractul de inchiriere. Este posibil ca banca sa " ma pedepseasca " retroactiv?
Va rog sa ma ajutati...:(
#-o:help:

Cel mai recent răspuns: axentyna@yahoo.com , utilizator 22:44, 26 August 2009
tot la capitolul clauze, vedeti si consecintele nerespectarii lor.
cautati sa inchiriati fara contract...de acum incolo.
avokitten a scris:

tot la capitolul clauze, vedeti si consecintele nerespectarii lor.
cautati sa inchiriati fara contract...de acum incolo.

ACEST SFAT INCITA LA SAVARSIREA DE INFRACTIUNI! INCHIRIEREA FARA CONTRACT DUCE IMPLICIT LA SAVARSIREA INFRACTIUNII DE EVAZIUNE FISCALA! Ca avocat ar fi trebuit sa stiti acest lucru!:hammer:

Acum sa raspund dnei Axentyna!
Stimata doamna , faptul ca ati inchiriat fara acordul bancii nu este un lucru foarte grav , singura "sanctiune" ar putea fi cererea explicita a bancii de a rezilia acel contract de inchiriere! Aveti penalitati sau alte clauze prin care se prevede o alta sanctiune in cazul in care inchiriati fara acordul bancii? Va raspund eu : NU!B-)
1. Banca nu verifica niciodata daca imobilele au fost inchiriate , subinchiriate , etc decat in cazul in care debitorul nu isi mai achita ratele la banca!
2. Singura repercusiune este aceea despre care v-am spus dar si aceea poate fi evitata foarte simplu mergand la banca si solicitandu-le in scris sa va dea acordul pentru inchiriere catre X , pe o prioada de Y luni , cu o chirie de Z bani!:)
3. De ce sa renuntati la o sursa suplimentara de venit in conditiile in care piata imobiliara este blocata si banii se castiga foarte greu? E un non-sens!:O
SUCCES!
=D>
Stimate domnule,
nu pot decat sa va multumesc pentru informatiile transmise pe aceasta cale si care pentru mine sunt mai mult decat incurajatoare...:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament ipotecat manuela76 manuela76 Am inchiriat apartamentul ipotecat si inregistrat la finante fara acodrul bancii. Am trecut in contractul de inchiriere ca apartamentul este ipotecat iar caz ... (vezi toată discuția)
Duplicatul contractului de inchiriere DorinelD DorinelD Buna ziua.Sunt in dubii in legatura cu administratorul blocului la care ii sunt chirias de peste doi ani,in ce sens:pe data de 9 iulie 2017,a expirat ... (vezi toată discuția)
Inchiriere apartament ipotecat elisa17 elisa17 vreau sa inchiriez un apartament care este cumparat prin imprumut bancar (ipotecat). are dreptul proprietarul sa mi-l inchirieze? (vezi toată discuția)