avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Nerespectare contract
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Nerespectare contract

Buna ziua,

Am incheiat in urma cu aprox 8 luni un contract de prestare servicii, prin care firma pe care o reprezint se obliga sa realizeze un site web in termen de 3-5 sapt, cu materialele furnizate de catre client, in timpul mentionat. Zilele acestea, aprox dupa 8 luni, am primit citatie ca voi fi dat in judecata deoarece nu am respectat termenul de realizare. Am luat mailurile la rand, iar unele dintre ele arata ca dupa 2 luni de la semnarea contractului clientul meu mai are de lucru la informatii, pleaca in concediu, sau are mana rupta si nu poate scrie. Exista 3 variante de site-uri, insa site-ul propriu zis nu a fost finalizat. Clientul cere avansul inapoi sau va actiona in instanta pe 10 septembrie 2009. Cum trebuie sa procedez?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: C.A. Tamara Lenz , Avocat 17:05, 11 Septembrie 2009
Mergeti cu contractul la un avocat, pentru a putea studia clauzele continute de acesta cu privire la termene, obligatii si conditii, etc. "In orb" nu vi se poate da un raspuns pe acest forum.
Cu stima,
Av. Niculescu-Gorpin
Buna daniel_dan,

Eu cred ca ar trebui sa incerci rezolvarea acestui "conflict" pe cale amiabila. O conversatie telefonica sau o intalnire, in masura in care asta este posibil, cred ca poate fi o modalitate de a determina care este nemultumirea lui (de multe ori mascheaza primirea unei oferte mai bune). Incearca sa-l faci sa inteleaga faptul ca intarzierea se datoreaza atitudinii lui pasive. Oricum, inainte de a face asta, citeste cu atentie contractul sa vezi daca este determinat momentul de la care incepe sa curga cele 3-5 saptamani sau cum se determina acesta (de exemplu de la trimiterea prin e-mai al acceptului pentru varianta finala, etc.). Daca in urma conversatiei observi ca nu se va ajunge la o intelegere, evalueaza munca depusa de tine si trimite-i o notificare prin executorul judecatoresc prin care il instiintezi ca soliciti sa reziliezi contractul pentru motivul ca nu si-a indeplinit obligatia. Daca este cazul ii restitui o parte din avans sau, daca cuantumul serviciilor prestate depaseste suma platita ii ceri plata diferentei, punandu-i la dispozitie rezultatul muncii tale (programul in faza in care se afla).
daniel_dan a scris:

Buna ziua,

Am incheiat in urma cu aprox 8 luni un contract de prestare servicii, prin care firma pe care o reprezint se obliga sa realizeze un site web in termen de 3-5 sapt, cu materialele furnizate de catre client, in timpul mentionat. Zilele acestea, aprox dupa 8 luni, am primit citatie ca voi fi dat in judecata deoarece nu am respectat termenul de realizare. Am luat mailurile la rand, iar unele dintre ele arata ca dupa 2 luni de la semnarea contractului clientul meu mai are de lucru la informatii, pleaca in concediu, sau are mana rupta si nu poate scrie. Exista 3 variante de site-uri, insa site-ul propriu zis nu a fost finalizat. Clientul cere avansul inapoi sau va actiona in instanta pe 10 septembrie 2009. Cum trebuie sa procedez?

Multumesc,

Totul depinde de clauzele dvs contractuale ! Este foarte important continutul contractului si totodata definitoriu pentru a vi se putea da un sfat corect si in concordanta cu situatia dvs!B-)
Oricum , ideea este sa nu returnati nici un avans pana nu discutati direct cu beneficiarul si nu puneti la punct toate neintelegerile care se pare ca au aparut intre dumneavoastra!:)
SUCCES!
=D>
Multumesc foarte mult pentru raspunsurile oferite, servciile prestate le consider a depasi avansul pe care l-a oferit si pe care il cere in intregime.
...exista o astfel de clauza in contract, de restituire a avansului in caz de nerespectare a unui termen ?
...ati predat pe baza unei proces-verbal de predare primire "opera"
...estimarea serviciilor este facuta pe baza unei grile " xsuma/ ora" ..
Conditiile contractuale bine interpretate de un avocat va pot aduce castig de cauza ,,,,a se vedea termenele de furnizare a materialelor de catre client..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract florin.g florin.g Buna ziua. Sunt beneficiarul unui contract de prestari servicii care nu cuprinde vreo clauza de reziliere. Contractul respectiv are o singura clauza ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract telefonie mobila ilears ilears Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns in urmatoarea speta: am un abonament de telefonie mobila pe care l am prelungit pt 2 ani din ianuarie 2017 fara ... (vezi toată discuția)
Temei legal avans bijulica bijulica Buna ziua, doresc sa va adresez o intrebare referitoare la temeiul legal al avansului acordat de catre cumparator - fie el pj sau pf- in vederea executarii ... (vezi toată discuția)