avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Comitetul nu respecta nici o lege - Partea a II-a
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Comitetul nu respecta nici o lege - Partea a II-a

Cu tristete am observat decesul primului meu subiect si nu am mai avut unde sa scriu.
Va anunt ca au demsionat atat comitetul cat si administratorul la ultima AG.
Eu am facut si depus contestatia cu numar de inregistrare.
Voi merge mai departe la primarie pentru ca sigur nu-mi vor da un raspuns care sa ma multumeasca. Lucrarea e prost facuta si altceva nu mai conteaza.
Cine va raspunde cand vine controlul de la primarie pentru lucrarea facuta in acea perioada?
Comitetul nou? Nu cred. Normal mi se pare sa raspunda comitetul vechi si eventual administratorul. Nu?
Buna treaba asta, nenorocresti blocul si dupa aia demisionezi.

Cel mai recent răspuns: Dana Marin , utilizator 09:47, 29 August 2009
Din informatiile dvs ,aveti cunostiinte exacte despre circumstantele executarii lucrarii,sau este vorba despre un "bonus"?daca aveti posibilitatea sa sustineti si sa probati cu documente sau cu martori perioada de timp in care a fost executata lucrarea contestata,autoritatile pot dispune in continuare verificarea si identificarea persoanelor care au reprezentat asociatia in perioada respectiva.Totodata in baza declaratiilor tertilor nemultumiti/prejudiciati ,posibil sa fie identificat executantul,care probabil va lamuri circumstantele in care a fost executata lucrarea.Aspectul privitor la calitate urmeaza sa fie constatat si consemnat de autoritatea competenta care va dispune masurile necesare.Succes
Constructorul blocului a lasat blocul fara aerisire la ghena. La un an jumate s-a trezit sa faca aceasta lucrare si a facut-o prost. Nu cred ca mai conteaza cine a facut lucrarea pentru ca oricum nu avea nimic scris pentru aprobare si nimeni nu a facut vreo receptie a lucrarii.
Constructorul a initiat executia condominiumului in baza documentelor autorizatie constructie,certificat de urbanism emise de catre primarie care legal detine calitatea sa incheie PV receptie.Conteaza foarte mult responsabilul lucrarii
pentru ca se prezuma ca acesta a beneficiat de o valoare financiara,pentru care trebuia sa predea o constructie cu valoarea documentelor emise de catre autoritati.Responsabil pentru viciile de constructie nu sunt reprezentantii asociatiei ci primaria,care nu a desfasurat activitatile de verificare la fata locului pentru constatarea si consemnarea starii de fapt,eventuale diferente /lipsuri fata de documemte/termene.Mentionati ca a fost convocata si s-a tinut AG,participantii la AG nu au ridicat problema lucrarii.,a prejudicilor cauzate de catre aceasta,astfel incat sa fie dispusa hotarea ca noua conducere a asociatiei sa desfasoare demersuri oficiale la nivelul autoritatii locale in vederea remedierii situatiei ?Eventuala implicare direct a asociatiei de proprietari la nivelul autoritatilor ,are probabilitatea de reusita mai mare ,decat in situatia demersurilor individual desfasurate de catre proprietari.
ynocentta a scris:

(...)Responsabil pentru viciile de constructie nu sunt reprezentantii asociatiei ci primaria,care nu a desfasurat activitatile de verificare la fata locului pentru constatarea si consemnarea starii de fapt,eventuale diferente /lipsuri fata de documemte/termene.(...)

Primaria nu face la receptie decat sa verifice finalizarea constructiei si valoarea de investitie - sa mai incaseze diferenta de taxa de autorizare.
Responsabil pentru viciile de constructie este antreprenorul general (constructorul).
Iar pentru aceste vicii aparute din nerespectarea proiectului este in solidar cu dirigentele de santier si inspectorul de la ISC care a verificat constructia la fazelel determinante.
Cred ca nu m-am exprimat in limba romana. NU EXISTA NICI UN ACT PENTRU ACEASTA LUCRARE!
Acum e mai clara treaba? Ce primarie, ce autorizatie de constructie? :)) Ce nu intelegeti? Au intrat unii pe teritoriu proprietate privata si au facut o constructie proasta. Cine e responsabil ca au fost lasati sa faca asta?

Alte discuții în legătură

Informatii reabilitare termica severinvlad severinvlad Asociatia de proprietari doreste sa se inscrie in programul de reabilitare termica a blocurilor. Ma intereseaza sa aflu de la cei care au facut deja asta orice ... (vezi toată discuția)
Comitetul nu respecta nici o lege Dana Marin Dana Marin Avem de 6 luni un comitet nou care a facut multe abuzuri nerespectind legea, chiar sfidand. Una se decide in adunarea generala, una face administratorul la ... (vezi toată discuția)
Obligativitate executare lucrare hidroizolatie Gabrielb Gabrielb Buna seara, Recent am achizitionat o garsoniera intr-un bloc nou. Deoarece unele lucrari au fost facute \"cu picioarele\" de catre constructor, un vecin l-a ... (vezi toată discuția)