avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 196 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Regim timp de munca portari
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Regim timp de munca portari

Au portarii o reglementare a timpului de munca diferita fata de ceilalti angajati? Daca da, care este aceea?

say
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 22:47, 9 Ianuarie 2023
O deosebire ar putea fi aceea ca lucreaza 12 ore pe zi cu 24 ore liber. Dar nu este neaparat obligatoriu se se lucreze asa, se poate lucra si in regim de 8 cu 16.
Ultima modificare: Luni, 24 August 2009
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Insa, daca lucreaza 3 portari in regim de 12- 24, acestia vor avea mai multe ore facute pe pontaj decat cea ingaduita unui angajat care lucreaza si are si ore suplimentare.

Se poate totusi?
In aceasta situatie se vor plati orele suplimentare, conform legii, dar trebuie sa se angajeze inca un portar pentru a se putea rezolva problema.
(6) Sistemul de ture defineşte programul normal de lucru acoperit de către salariat prin prezenţa sa la serviciu în perioade de timp ordonate, între ore care se schimbă după o schemă prestabilită ;
Programul de lucru:
- pentru personalul de conducere al societatii este:
-de luni pana vineri, de la ora 08.00 – 17.00 cu pauza de masa o ora intre orele 13.00. – 14.00;
- pentru personalul de conducere este:
-de la ora 09.00 la 16.00 cu pauza de masa o ora intre orele 13.00. – 14.00;
- 2 ore sunt rezervate zilnic executarii controalelor pe timp de noapte
- pentru personalul care incadreaza dispeceratul si echipa de interventie:
- program de lucru in ture de serviciu 24 / 48 ore
- pentru agentii de paza:
- program de lucru in ture de serviciu 12 / 36 (24) ore

In afara programului de lucru stabilit mai sus, in caz de eveniment sau pentru rezolvarea unor probleme care nu sufera amanare intregul personal este obligat sa se prezinte la locul de munca la solicitarea directorului general. Angajatului i se va acorda timp liber corespunzator perioadei de lucru peste program. Orele suplimentare se prestează doar cu aprobarea directorului general şi vor fi plătite conform contractului de muncă şi legislaţiei în vigoare
Portarii pot lucra ca si agentii de paza, specificand timpul de lucru in CCM.
AngiF

Deci ne intereseaza daca are vreo sansa de recuperat banii pe respectivele ore avand in vedere ca sau adunat in decursul a 2 ani.Multumim!

Precum spunea stimatul domn Tudor Valeriu, daca are dovada ca a lucrat, are sanse. Exista Proces verbal de predare primire a postului, in care v-ati semnat.
AngiF
Ultima modificare: Luni, 24 August 2009
Eugenia Angelica Fortuna, Consultant resurse umane
Scuze ca intervin si eu dar avem si noi un caz legat de agenti de paza la o institutie de stat care va concedia un coleg care are in jur de vreo 480(neacordate) de ore suplimentare adunate in decurs de 2 ani si ar vrea sa ii dea in judecata sa ii plateasca orele , are vreo sansa?? Din cauza ca aveau lipsa un om lucrau cate 16 ore pe tura e legal asa ceva? Deci ne intereseaza daca are vreo sansa de recuperat banii pe respectivele ore avand in vedere ca sau adunat in decursul a 2 ani.Multumim!

Alte discuții în legătură

Act aditional modificare program de munca personal turant ursuletroz ursuletroz Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea intrebare: avem salariati care lucreaza 8 orezi, 40 ore/saptamana. Dorim sa le modificam programul ... (vezi toată discuția)
Paznic de noapte si zi adrianabresug adrianabresug va rog sa imi spuneti care sunt conditiile de numerare a unui angajat- paznic de noapte ?ce drepturi are angajatul ? (vezi toată discuția)
Buna ziua! stie cineva daca legea permite ca in cadrul primariilor, ... Rulea Rulea Buna ziua! Stie cineva daca legea permite ca in cadrul primariilor, vinerea poate fi zi scurta? Adica programul sa fie de 5-6 ore in loc de 8 ore cum prevede ... (vezi toată discuția)