avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mare rugaminte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mare rugaminte

Buna ziua, am dori si eu va vor mult sa imi da-ti cateva sfaturi. Parintii mei au o casa la tara cu 3 camere si o curte marisoara. Noi suntem 4 frati. Dintre toti doar 2 dintre noi avem grija de parinti. As dori daca se poate si exista vreun temei legal, ca "averea" parintilor mei sa poata fi lasata nepotilor si nu direct copiilor. Exista o astfel de posibilitate. Nu as dori sa aiba fratii mei beneficii deoarece nu le pasa deloc de parinti, dar nici nu vrea sa fie privati nepotii de dreptul lor din parte bunicilor. Va rog mult de tot sa imi spuneti daca exista vreo cale legala in acest sens si ce pot face.
Va multumuesc mult
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:51, 28 August 2009
contract de vanzare cumpare incheiat intre parintii dumneavoastra si cei care doriti sa devina proprietari, dar si acesta poate fi atacat daca fratii dumneavoastra doresc. direct nu poate fi lasata in totalitate nepotilor, intrucat copiii sunt mostenitori rezervatari.
Posibilitati exista .dar ,a-ti precizat ca toti sunteti rude si aparitia unei masuri de genul celei in care va manifestati dvs intentia,categoric nu va linisti spiritele,dar dvs cunoasteti amanuntele.In eventualitatea in care si parintii sunt de acord,au posibilitatea sa consimta prin document autentificat in conformitate cu Titlul II despre donatiuni intre vii si despre testamente,donarea sau vanzarea in favoarea urmasilor care isi manifesta grija si au comportament de atare natura .
Dupa discutie prealabila cu parintii pentru a afla si punctul acestora de vedere ,contactati fie notar, fie avocat,care sunt cei mai indriduiti sa incheie formalitatile necesare.
Va multumesc. Am sa discut cu parintii mei. Nu am ce discuta cu fratii, fiecare dintre ei si-au crescut copiii in curtea parintilor si acum nu le da nici un semn. Dar spun la toata lumea cat de neajutorati sunt ei. Cum s-ar spune, au profitat cat s-a putut si acum nu pot pune umarul pt. ca "au probleme". Nu-mi doresc sa beneficieze cei doi frati datorita atitudinii pe care o au, dar nici nu vreau totul pentru noi ceilalti doi. Imi doresc mult sa aiba nepotii, poate. Eu am o fata, sora mea care ajuta si ea nu e casatorita iar cei doii frati care nu le pasa au fiecare 2 copii si 3 copii.
Cei 4 copii, fiind mostenitori din prima clasa succesoarala elimina de la mostenire pe nepoti (din a doua clasa)...se poate face un contract de donatie sau de vanzare-cumparare, dar doar pentru o anumita parte - in final, cei doi copii pot ataca aceste acte, consultati si un notar!
Puteti face un contract de vanzare -cumparare cu clauza de intretinere sau cu drept de abitatie , incheiat intre dumneaoastra si sora dumneavoastra(sau numai dumneavoastra, daca ajungeti la o intelegere cu sora care contribuie si ea la intretinerea parintilor) in calitate de cumparatori si parintii in calitate de vanzatori. In contract treceti si pretul vanzarii si astfel, ceilalti 2 frati nu prea mai au ce sa faca; pentru ca parintii au dreptul sa dispuna dupa bunul plac de bunurile lor.

Alte discuții în legătură

Întrebare mioara țugui mioara țugui Sînt o persoană singură, fără copii, soț, părinți, dar cu o soră și 4 nepoți după fratele decedat în 2005, cu care nu sînt în relații bune. ... (vezi toată discuția)
Mostenire - contestare contract intretinere vydy_remus vydy_remus Buna ziua, Bunicii aveau 3 proprietati: o curte cu 2 case si 2 terenuri (unul de 6000mp si altul de 4000mp). Bunicul a decedat acum 25 de ani iar ... (vezi toată discuția)
Mostenirea unei proprietati gheorghebosneag gheorghebosneag Buna ziua.Sunt nou pe acest forum si as avea si eu o intrebare la care v-as ruga sa-mi raspundeti ,daca se poate.Un act de vanzare-cumparare intre mama si ... (vezi toată discuția)