avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1220 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca

Deoarece ma aflu intr-o situatie dificila si nu stiu cum sa procedez va rog sa ma ajutati.Pe scurt una din salariate a iesit la pensie si insista sa fie reangajata .Deoarece dorim sa introducem sistemul informatic in institutie am considerat ca nu indeplineste conditiile de pregatire profesionala deci, nu am incheiat niciun c.i.m, eu avand imputernicirea pentru transmiterea la Revisal a situatiei salariatilor.Domnia sa a facut o cerere de reangajare iar persoana care s-a ocupat de cartile de munca inainte i-a intocmit un contract de munca fara a fi comunicat la Revisal.Ce pot face in aceasta situatie deoarece persoana in cauza se prezinta la seviciu si doreste sa o platesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:20, 1 Septembrie 2016
Daca nu ati semnat c.i.m. atunci cum s-a transmis in Revisal?

Acel c.i.m. nu este valabil. Solutia de plata d.p.m.d.v. excede cadrul legal, iar daca semnati c.i.m. , va trebui s-o concediati daca nu corespunde profesional.
Fiind imputernicita sa fac contractele si sa transmit la Revisal situatia salariatilor nu am intocmit si nu am transmis nimic .Contractul de munca a fost intocmit de o alta persoana de mana si nu cred ca a fost transmis deoarece parola se afla la mine.Eu consider fapta persoanei care a intocmit acel contract poate fi calificata ca abuz in serviciu.
Daca nu are c.i.m. semnat, nu inteleg de ce a fost acceptata sa munceasca? Daca depune sesizare la ITM puteti fi sanctionat pentru munca la negru.
Din toata povestea eu nu inteleg dvs sunteti imputernicita pt.completarea şi transmiterea registrului de evidenta sau sunteti chiar imputernicita printr-un mandat de administrare sa administrati acea unitate? Adica cine a decis incadrarea ?Fiecare actioneaza dupa bunul plac,nu exista responsabilitati in cf cu fisa de post?
S-a desfasurat activitate fara un cim semnat ,munca la negru,persoana respectiva nu a fost informata practic poate sa va acuze si ca ati indus-o in eroare,..
1916alexandru a scris:

.....Ce pot face in aceasta situatie deoarece persoana in cauza se prezinta la seviciu si doreste sa o platesc.

Solutia este : Sa-i explicati situatia persoanei respective, iar cine a acceptat sa vina la munca fara c.i.m. valabil sa raspunda pentru fapta lui.
Plata nu poate fi efectuata, asa cum am mai spus,decat in afara cadrului legal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca suciu_diana suciu_diana Buna seara, cat de legal este un contract de munca primit de angajat cu semnatura sa in copie si cea a angajatorului in original? Mai clar: la angajare, ... (vezi toată discuția)
Cim semnat doar de angajator - in fapt, persoana a fost la lucru si pontata ca atare Maran Corina Maran Corina Buna ziua, Am avut 6 controale ITM in anul 2015, peste care am trecut cu bine. Acum, am un necaz mare. 1. Societatea \"X\" a incheiat contract cu \"z\" ... (vezi toată discuția)
Contract de munca companie internationala nestampilat si fara numar inregistrare..este valabil? claudiughebauer claudiughebauer Am un contract pe 6 luni de la o firma mare de afara ,mi s-a facut protectia muncii si avizare psihologica si analize dar nu am primit numic constatator mai ... (vezi toată discuția)