avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare apartament intre parinte-copil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare apartament intre parinte-copil

Buna seara !
As dori sa va intrb daca se poate face o vanzare de apartament intre parinte-copil

Mama cu Tata au un apartament sunt amandoi pe contract si vor sa mi-l vanda mie la pretul de 1 000 E se poate face vanzarea ??
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 20:24, 31 August 2016
Teoretic si didactic, intr-o ipoteza limita, se poate, cu precizarea ca notarul public va notifica organelor fiscale respectiva tranzacție.

In fapt insa, este important de stiut care-i situatia concreta, adica - Mai aveti frati? Parintii au creditori de care vor sa scape? s.a.m.d. Caci in astfel de situatii operatiunea va fi calificata altfel decat un simplu act de vanzare-cumparare.

In plus, nu este de neglijat nici faptul ca pretul trebuie sa fie serios, iar daca pretul nu este serios, niciun notar nu va autentifica actul.
Deci, daca dvs. credeti ca 1000 eur este un pret serios ...
au creditori da nu avem probleme la banci si nici executari silite , ei sunt persoane cu handicap gradul unu si vor ca sa am grija de ei si in schimb sa imi doneze casa , sau se poate sa-mi vanda mie jumatate din casa?
@Danielclaudiu, se poate face la notar un contract de intretinere. NU vad ce rost ar avea o vanzare pentru 1/2 din imobil, insa dvs. stiti ma bine. La fel se poate face si o donatie, s.a.m.d. ...insa topicul l-ati intitulat vanzare apartament intre parinte-copil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj madi1206 madi1206 Buna ziua! Din nou :rolleyes: Sa presupunem ca parintii divorteaza. Au un singur copil. Apartamentul este pe numele ambilor parinti. La partaj tatal trece ... (vezi toată discuția)
Părinții vor să cedeze apartamentul unuia dintre cei doi copii cu act de vânzare-cumpărare, dar fără plata prețului. se impune un preț minim de vânzare? Cris D. Cris D. Daca parintii vor sa cedeze apartamentul unuia dintre cei doi copii, cu act de vanzare/cumparare, trebuie sa faca dovada primirii banilor de la fiu? Mentionez ... (vezi toată discuția)
Anulare contract vanzare cumparare emilia_m emilia_m Buna seara! am mare nevoie de opinia dumneavoastra! Doresc sa cumpar un apartament si din documentatia prezentata de vanzatori rezulta ca in decursul anului ... (vezi toată discuția)