Teoretic si didactic, intr-o ipoteza limita, se poate, cu precizarea ca notarul public va notifica organelor fiscale respectiva tranzacție.
In fapt insa, este important de stiut care-i situatia concreta, adica - Mai aveti frati? Parintii au creditori de care vor sa scape? s.a.m.d. Caci in astfel de situatii operatiunea va fi calificata altfel decat un simplu act de vanzare-cumparare.
In plus, nu este de neglijat nici faptul ca pretul trebuie sa fie serios, iar daca pretul nu este serios, niciun notar nu va autentifica actul.
Deci, daca dvs. credeti ca 1000 eur este un pret serios ...
au creditori da nu avem probleme la banci si nici executari silite , ei sunt persoane cu handicap gradul unu si vor ca sa am grija de ei si in schimb sa imi doneze casa , sau se poate sa-mi vanda mie jumatate din casa?
@Danielclaudiu, se poate face la notar un contract de intretinere. NU vad ce rost ar avea o vanzare pentru 1/2 din imobil, insa dvs. stiti ma bine. La fel se poate face si o donatie, s.a.m.d. ...insa topicul l-ati intitulat vanzare apartament intre parinte-copil.
Partaj
madi1206
Buna ziua! Din nou :rolleyes:
Sa presupunem ca parintii divorteaza. Au un singur copil. Apartamentul este pe numele ambilor parinti. La partaj tatal trece ... (vezi toată discuția)