avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 990 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... am mostenire 4,75hectare cu titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

am mostenire 4,75hectare cu titlu de proprietate

Vreau sa stiu daca dupa 20 de ani de contract(folosinta-cultivare pamant de catre arendas) acesta poate revendica legal sa intre in propritatea celor 4,75ha de teren?!( asa am auzit de la unele persoane):(
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 20:27, 31 August 2016
Nici dupa 100 de ani arendasul nu poate intra in posesia terenului pe care il are in arenda.
Arendasul are doar un drept de preemptiune in cazul in care doriti sa vindeti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pamant dat in arenda ilierodica ilierodica Buna ziua Doresc sa ma ajutati intr-o problema,si un sfat daca puteti. Am niste pamant la tara si doresc sa-l dau in arenda pe 2 ani.Pot sa-l vand in acest ... (vezi toată discuția)
Dreptul de preemptiune al arendasului se aplica si in cazul donatiei ? KaskooW KaskooW Tatal meu, foarte in varsta, doreste sa-mi doneze terenul agricol proprietatea sa si notarul imi cere un document cu refuzul arendasului de a-si exercita ... (vezi toată discuția)
Contract de arendare teren jetli jetli Bună ziua! Am o problemă la care nu găsesc o soluţie. La noi în sat este o persoană care de mulţi ani deţine în arendă pământurile bătrânilor ... (vezi toată discuția)