avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... anexa SSM la fisa postului - lucrator cu atributii de ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

anexa SSM la fisa postului - lucrator cu atributii de conducere (detasare)

Un lucrator cu atributii de conducere detasat de la alta companie trebuie sa semneze anexa ssm la fisa postului prin care ii se atribuie obligatia sa isi instruiasca oamenii din subordine?

Daca nu neaparat, poate totusi daca compania vrea acest lucru?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:34, 1 Septembrie 2016
Conducatorii locurilor de munca au obligatia sa instruiasca oamenii din subordine conform prevederilor HG nr.1425/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare, prevederi care se aplica si lucratorilor detasati de la alte unitati:
-Art.91 (1) Instruirea la locul de munca se face de catre conducatorul direct al locului de munca, in grupe de maximum 20 de persoane.
-Art.96 (1) Instruirea periodica se efectueaza de catre conducatorul locului de munca.
Angajatorul are obligatii conform prevederilor Legii ssm nr.319/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare:
-Art.13 În vederea asigurării condiţiilor de securitate şi sănătate în muncă şi pentru prevenirea accidentelor de muncă şi a bolilor profesionale, angajatorii au următoarele obligaţii:
d) să stabilească pentru lucrători, prin fişa postului, atribuţiile şi răspunderile ce le revin în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, corespunzător funcţiilor exercitate;
Conducatorii locurilor de munca se desemneaza de catre angajator prin decizie interna, in cadrul organizarii activitatii ssm din cadrul firmei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducator loc de munca ssm cstmircea cstmircea Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu in raspuns legat de intocmirea unei decizii privind lista nominala cu conducatorii locurilor de munca. scrie undeva in lege ... (vezi toată discuția)
Cine poate semna fisele de protectia muncii? serena82 serena82 Fisele de protectia muncii trebuie sa contina 3 semnaturi : a celui instruit (aici mi-e clar, e vorba de angajat), a persoanei care a efectuat instruirea si a ... (vezi toată discuția)
Responsabil protectia muncii - responsabilitati conducator al locului de munca in domeniul ssm S_GABYTA_80 S_GABYTA_80 Buna, Va rog sa ma ajutati cu o informatie: De ce calificari are nevoie persoana desemnata responsabil protectia muncii(eu sunt conducator de grup dar in ... (vezi toată discuția)