avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... publicare traducere existenta de catre o alta editura
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

publicare traducere existenta de catre o alta editura

Buna ziua, apelez la dvs. in dorinta de a obtine o lamurire.
Pe scurt, am tradus o carte la o editura acum vreo 10 ani, iar in prezent o alta editura se arata interesata de publicarea aceleiasi traduceri. As dori sa stiu daca in aceasta situatie inchei un nou contract cu a doua editura pentru publicarea cartii si ce obligatii de plata are aceasta editura fata de mine, ca traducator.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: margot11 , utilizator 18:14, 2 Septembrie 2016
Depinde cine are drepturile de autor pentru traducere (dvs. sau vechea editura).
Multumesc pentru raspuns.
Drepturile de autor au fost cesionate editurii pentru o perioada de cinci ani, in momentul de fata expirata.
Pentru orice eventualitate, v-aș recomanda o traducere revizuită.
IonicaPorumbel a scris:

Pentru orice eventualitate, v-aș recomanda o traducere revizuită.

Este o idee buna, multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Traducãtor autorizat - pot traduce cãrți fãrã acceptul autorilor? smile_506 smile_506 Buna ziua, Daca sunt traducator autorizat pot traduce orice carte din limba straina in romana fara a cere dreptul autorilor? Cum se procedeaza? ... (vezi toată discuția)
Drepturile de autor în raportul autor-traducător florianmarin77 florianmarin77 Salut! Eu am scris o carte în limba română, pe care am publicat-o online cu ISBN românesc. Un domn din Australia, un român stabilit acolo de mulți ani, ... (vezi toată discuția)
Dreptul de autor in traducerea literara - incurcatura de nume luura luura Buna seara Va scriu in speranta ca ma puteti sfatui despre pasii pe care ii pot urma pentru a remedia ceea ce eu consider a fi o nedreptate. Am tradus anul ... (vezi toată discuția)