avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Reprogramare parchet, citatia n-a ajuns la timp
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Reprogramare parchet, citatia n-a ajuns la timp

M-au citat la parchet sa dau declaratie in legatura cu o plangere ce am formulat-o.
A sosit posta... dupa data programata. Cu amenintare de amenda.
Am scris un fax in care am solicitat sa se reprogrameze, pt motivul obiectiv ca n-am aflat in timp util.
Oare mai trebuie sa fac ceva...??
Cel mai recent răspuns: aidu , utilizator 18:07, 12 Septembrie 2016
retinut sau arestat sunt folosite ca sinonime in Codul de procedura penala. In efect, privat de libertate cu forta

In cazul dumneavoastra sunt slabe sanse ca sunteti parte vatamata insa "procurorii" sunt capabili de orice. Pentru ca abuzurile nu sunt de natura sa ma determine insa, cand am fost citat neregulamentar adica cu incalcarea legii continutului citatiei le-am returnat-o pe motiv ca e nula de drept pentru nerespectarea legii si nu m-am dus. Audierea partii vatamate e un drept nu o obligatie
Ultima modificare: Luni, 5 Septembrie 2016
eusaisapte, utilizator
eusaisapte a scris:

retinut sau arestat sunt folosite ca sinonime in Codul de procedura penala

Fals ! (vezi art.209 Cpp vs. art.218 si 223 Cpp)

eusaisapte a scris:

[...] ca sunteti parte vatamata [...]

Fals ! nu exista parte vatamata in Cpp

eusaisapte a scris:

[...] Audierea partii vatamate e un drept nu o obligatie [...]

Fals ! (vezi art.104 si 111 Cpp)

@aidu, daca v-au citat trebuie fie sa mergeti unde ati fost citat, fie sa informati cand va puteti prezenta. Care ar fi ratiunea ?

Fiecare petent trebuie sa-si asume responsabilitatea celor sesizate, adica ce ar fi daca o multime de cetateni ar trimite plangeri neintemeiate (?), iar organul judiciar sa le ia la rand si sa faca cercetari asupra unor fapte poate inexistente. Nu se poate asa ceva.

(asta nu inseamna ca plangerea dvs. nu a fost intemeiata, insa tocmai pentru a dovedi ca este precum ati scris in plangere trebuie sa va prezentati la organul judiciar si asta este un drept, dar este si obligatie pentru dvs.)
Ultima modificare: Marți, 6 Septembrie 2016
trandafir2, moderator
Pe mine daca ma cheama la audiere aiurea, deschid dosar penal de Abuzul in serviciu pentru ca plangerea penala are aceeasi valoare de declaratie judiciara ca si declaratia la audiere, deci daca sunt chemat sa ma repet, e abuz

Dovada: am fost chemat sa dau declaratie dupa ce procurorul s-a hotarat sa musamalizeze dosarul si pot dovedi asta, adica am fost chemat in bataie de joc sa pierd timp, energie si bani

Dovada: desi am fost citat in calitate de martor, refuza sa-mi deconteze cheltuielile, adica am fost chemat in bataie de joc, la DNA Bucuresti, la PCAG si la politia locala

Tot o dovada e si faptul ca nu sunt acuzat de Falsul in declaratii si Inducerea in eroare a organelor judiciare fiindca mafia magistratilor recunoaste tacit ca am dreptate, dat fiind ca am astfel de dosare dovedind ca asa-zisi magistrati n-au nici o tangenta cu legea

Am si 3 (trei) dosare falsificate de "magistrati", cum ca am tulburat linistea in mod silentios si am pledat in instanta utilizand termeni juridici (care-s insulte pentru "magistrati"), si pentru ca am blocat o instanta de unul singur si am formulat o plangere penala unui magistrat infractor.

art. 9 din CPP
(3) Orice persoana arestata are dreptul de a fi informata in cel mai scurt timp si intr-o limba pe care o intelege asupra motivelor arestarii sale si are dreptul de a formula contestatie impotriva dispunerii masurii.

Masurile preventive tot masuri sunt, iar intre suspect si inculpat deasemenea e o diferenta. Mandatul de aducere de regula nu se emite impotriva persoane vatamate in realitate deoarece asta moral ar demonstra ca organele judiciare ar fi determinate sa prinda infractorul, ceea ce e o blasfemie la urechile mafiei magistratilor, si tot moral vorbind, daca fac asta si dupa aia claseaza dosarul tot prost iese adica si mai evident ce se intampla de fapt

[edit : delete partial - incalcare Regulament 2.1, 2.2, 2.14, denigrare institutii si inconsistenta in expunere]
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Septembrie 2016
trandafir2, moderator
eusaisapte a scris:

deci daca sunt chemat sa ma repet, e abuz

Pai este probabil ca procurorul va solicita lamuriri, detalii...

am blocat o instanta de unul singur

Cum vine asta??
Cred ca am reusit si eu... fara sa imi propun! Au formulat toti asistentii judiciari cereri de abtinere :)

[edit : delete partial ... pasaj off topic]
Ultima modificare: Luni, 12 Septembrie 2016
trandafir2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea privind emiterea ordonante de continuarea urmaririi penale de catre organul de cercetare penala? eusaisapte eusaisapte Buna ziua, \"organele judiciare\" au falsificat impotriva mea 3 (trei) dosare de Incalcarea solemnitatii sedintei, in unul acuzandu-ma ca tulbur linistea in ... (vezi toată discuția)
Pot sa fac plangere in instanta impotriva solutiei procurorului general?? aidu aidu P.G. respins cererea de recuzare pe care am formulat-o impotriva procurorului de caz. Pot sa contest in instanta masura?? (vezi toată discuția)
Procedura contestatie la executare cheltuieli judiciare in penal? eusaisapte eusaisapte Care este procedura contestatiei la executare cheltuieli judiciare in penal? Sunt somat cf. art. 578 din CPP sa platesc niste cheltuieli judiciare vadit ... (vezi toată discuția)