Buna ziua,
Va rog sa ma lamuriti si pe mine in aceasta problema. O instanta, intr-o cauza a dat o sentinta definitiva si irevocabila. Daca eu deschid o actiune similara la alta instanta pot invoca exceptia puterii de lucru judecat? Deoarece legea este unica si interpretarea trebuie sa fie unica, astfel ca in cazuri similare se vor obtine solutii identice.Din punct de vedere juridic ce inseamna solutii identice?
Cu respect,
Buna ziua,
Multumesc tuturor pentru raspuns. Situatia se prezinta astfel: ANRP a despagubit o persoana pentru terenurile confiscate in mod abuziv, cu o anumita suma de bani printr-o hotarare judecatoreasca. Avand in vedere ca terenurile sunt in aceeasi zona geografica, daca dau in judecata ANRP-ul, cum pot folosi aceasta sentinta definitiva in favoarea mea?
Cu multumiri,
Soliciati persoanei care detine acea hotarare sa va dea o copie xeorox pe care sa o folositi in procesul dvs.aratand ca, intr-o speta similara solutia a fost cea la care va referiti,instanta nu este obligata sa tina seama de acea hotarare dar, este bine sa o invocati in procesul dvs.
Lucrul judecat
lotuss
Vă rog sa-mi spuneți daca art. de mai jos înseamnă că pot invoca la recurs o Sentinta civilă aflata pe internet și care se referă exact la ... (vezi toată discuția)