avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Acuzatii nefondate
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Acuzatii nefondate

Buna ziua.
Am primit o citatie de la politie cum ca sunt implicat intr-un furt. Am fost la interogatoriu si poveatea este urnatoarea.
O fosta amica (nu mai avem nici un fel de relatii in prezent) a formulat o plangere cun ca eu, la sfarsitul lunii mai, i-as fi sustras din apartament bijuterii in valoare de 10.000 lei. Nu am fost niciodata la ea acasa.Fata respectiva avand parinti exigenti, le-a comunicat acestora ca eu sunt prietenul ei (probabil am mutrã de om bun). Mentionez ca aceasta,in decembrie anul trecut, m-a solicitat prin intermediul facebook sa vin la dansa acasa pentru a ma prezenta parintilor ei si sa o lase de craciun la munte.nu am dat curs solicitarii.
Am prezentat aceasta conversatie comisarului sef care se ocupa de caz. Acesta a mai interogat o prietena de-a reclamantei iar in urna interogarii mi-a comunicat faptul ca sun nevinovat si ca voi primi acasa citatie pentru clasarea cazului
Intrebarea mea este urmatoarea.. Dupa clasarea acestui caz, pot depune plangere pentru denuntare calomnioasa si sa cer despagubiri? Aceasta fata mi-a folosit imaginea si mi-a defaimat onoarea in fata parintilor si prietenilor ei .Nu mi se pare normal sa depui plangere impotriva oricui si sa nu fii tras la raspundere in cazul in care plnagerea se dovedeste a fi nefondata
Ultima modificare: Vineri, 2 Septembrie 2016
Danmsm, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:33, 4 Septembrie 2016
Dacă a mințit ca ati fost în apartament ar trebui condamnata.

Poate însă să scape dacă are noroc.
Ultima modificare: Duminică, 4 Septembrie 2016
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acuzat de furt pe nedrept cer ajutor StoicaMihaiRazvan StoicaMihaiRazvan Sunt acuzat pe nedrept de furtul unor roti de masina ( jante + cauciucuri ) de catre un vecin . Acesta a depus o plangere la polite in urma careia s a intocmit ... (vezi toată discuția)
Acuzatie de furt cosminarchip cosminarchip buna ziua.am si eu o problema.am locuit cam 5 luni cu mai multe persoane intr un aprtament de 4 camere....apartamentul a fost inchiriat in prealabil de 1 ... (vezi toată discuția)