avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am fost inculpat, fără să fiu vinovat, într-un ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am fost inculpat, fără să fiu vinovat, într-un dosar de amenințare care a durat 16 luni. Eu pot face plângere pentru denunț calomnios și mărturie mincinoasă împotriva reclamantei și a martorilor ei?

Buna ziua,sunt inculpat intr-o dosar in care sunt acuzat de amenintare, de 16 luni de zile.Nu sunt vinovat absolut deloc si in acest sens am si o inregistrare video dar si un martor. Cu toate ca sunt nevinovat am cerut eu singur pentru mine testul poligraf si spre stupoarea mea dupa ce mi s-au pus cateva intrebari vadit tendentioase am picat testul.Reclamanta a adus 2 copii si un parinte ca martori absolut mincinosi(ea fiind diriginta lor).In timpul anchetei dupa ce am studiat dosarul de cateva ori si m-am interesat prin cunostinte,am descoperit si observat ca diriginta este ruda cu unul din parintii copiilor martorii(ceea ce nu a fost trecut in declaratie),acea persoana(profesor de sport) este coleg cu diriginta la acelasi liceu si clasa si este si cel care impreuna cu ea mi-a sanctionat pe fiul meu cu un punct la purtare pt. ca a copiat la matematica(am recastigat punctul in instanta civila) deci se afla in relatii de dusmanie cu mine fapt din nou neconsemnat in declaratiile lor asa cum prevede Art. 119CPP.
Cea de a doua martora este tot eleva si colega cu fiul meu, iar parintii ei sunt foarte buni prieteni de familie cu diriginta,profesorul de sport(primul parinte al primei martore) fiind cel care il antrena pe unul din fii celui de al doilea parinte al martorilor.
Deci exista o foarte stransa legatura intre ei dar care nu a fost recunoscuta in declaratii.Cu toate ca i-am atras atentia doamnei procuror vizavii de acest lucru,ea mi-a raspuns ca martorii au raspuns deja la aceasta intrebare ca NU sunt rude,prieteni sau in relatii de dusmanie cu mine, dar analizand declaratiile lor,in loc de acel NU,era tras o bara,o linie,care nu semnifica absolut nimic si nici nu poate atrage dupa sine vreo raspundere din partea celui care face acea declaratie.
Mai mult decat atat am descoperit ca reclamanta, diriginta, inante de a depune plangere impotriva mea ia chemat pe cele 2 eleve minore si impreuna cu parintii intr-o sala de clasa le-a luat declaratii olografe minorelor pe care le-a depus la dosar odata cu reclamatia initiala,ea colaborand astfel in mod neloial cu martorii si hotarand astfel de comuna acord ce si cum sa spuna in fata anchetatorilor.
Dupa ce am descoperit toate acestea am cerut printr-o cerere de admin. probe ca procurorul sa intrebe reclamanta si martorii in ce context,unde si cand diriginta le-a luat declaratii martorilor.
Ca atare a chemat-o la reaudieri pt. a treia oara pe reclamanta,care dintr-o data dupa 16 luni isi retrage plangera impotriva mea.
Banuiala mea rezonabila e ca anchetatorul(care si el este intre timp cercetat in alt dosar cu reclamanta ca parati) a invatat-o sa-si retraga plangera pe baza noilor probe ca sa nu fie acuzata de marturie mincinoasa sau denunt calomnios.
Acum va intreb,daca ea si-a retras plangerea eu mai pot face palngere impotriva ei si a martorilor pentru denunt calomnios si marturie mincinoasa dupa ce primesc solutia de clasare??
Va multumesc frumos.
Ultima modificare: Duminică, 17 Martie 2019
Manuela Rășină, administrator

Alte discuții în legătură

Marturie mincinoasa andrea_93 andrea_93 Ce se poate intampla daca o persoana este acuzata de viol, iar partea vatamata vrea sa-si retraga plangerea, dosarul se afla inca la politia locala. Care sunt ... (vezi toată discuția)
Unde depun plangere penala pentru marturie mincinoasa ? mouz mouz Buna seara , Am fost anuntat de catre mama mea ca : un\\" prieten de familie \\" care se tine de 3 -4 ani dupa ea , a fost la parchet si pe langa numele ... (vezi toată discuția)
Plingeri mincinoase Costica33 Costica33 S-au formulat impotriva mea la politie plingeri mincinoase de catre o grupare infractionala care actioneaza in locul in care domiciliez. Cum ma pot eu apara ... (vezi toată discuția)