avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... acuzat de furt pe nedrept cer ajutor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

acuzat de furt pe nedrept cer ajutor

Sunt acuzat pe nedrept de furtul unor roti de masina ( jante + cauciucuri ) de catre un vecin . Acesta a depus o plangere la polite in urma careia s a intocmit un dosar penal iar eu principalul suspect . Eu am aflat de acest lucru intr o buna dimineata de la pagubas direct la usa apartamentului in care stau urmand apoi sa fiu chemat la politie cateva zile mai tarziu sa dau declaratie si sa accept testul poligraf. Desi am avut mai multe incidente minore cu acest vecin nu imi este frica de acest furt pentru ca nu stiu nimic si se va dovedi acest fapt , sper,cat de curand .

Cel mai mult ma intereseaza daca pot sa depun o plangere impotriva acestuia cum ca ma acuza pe nedrept si fara a avea nici o proba impotriva mea ( m-a deranjat faptul ca a venit la domiciliu la care locuisc impreuna cu parintii si tinand mortis sa vorbeasca cu unul dintre parinti a facut acuzatii nefondate ruinand 2 ani de munca pentru recuperarea increderii mele fata de familie) .

Mentionez ca am antecedente penale din urma cu 2 ani pentru un furt de folosinta a unei masini la care am primit o pedeapsa cu suspendare de 1 an respectiv 3 ani termen de incercare (acesta pedeapsa nu au nici o legatura cu vecinul meu pradat de hoti ).
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:42, 21 Septembrie 2012
puteti depune plingere ptr denunt calomnios (asta daca vecinul a depus plingerea direct impotriva dvs) doar dupa ce veti primi NUP.
astept sa fac testul poligraf ca sa am ceva la mana si apoi o sa va urmez sfatul. multumesc frumos
Politia se va convinge dupa testul poligraf tot la fel cum s-ar fi convins si daca nu l-ati fi facut daca nu au probe...
Daca va iese aiurea testul probabil ca veti ajunge la inchisoare, motiv pentru care chiar daca sunteti nevinovat poate ca nu ar fi indicat sa il faceti...

Cat priveste denuntul calomnios ramane de vazut modul in care a facut vecinul plangerea penala.
Dupa parerea mea nu veti avea sanse pe denunt calomnios chiar daca sunteti si veti fi gasit nevinovat de organele judiciare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incident rutier minor bedy bedy Buna ziua ! Sunt un student in varsta de 20 ani cu domiciliul in Ploiesti si am patit urmatoarele : ma intorceam de la tara cu un prieten , cu masina sa ,eu ... (vezi toată discuția)
Denunt calomnios danasencu danasencu Buna ziua! Sunt functionar public in cadrul unei primarii. Vecinul meu a formulat o plingere penala impotriva mea pentru denunt calomnios, abuz in serviciu ... (vezi toată discuția)
Acuzat de furt calificat dpc import export gavrusdaniel gavrusdaniel buna ziua in anul 2007 am fost acuzat de patronul firmei la care lucram de furt calificat, dupa trei ani si ceva de cosmar si plimbari la politie i sfarsit sa ... (vezi toată discuția)