avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nota explicativa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nota explicativa

Modul de solicitare a unei note explicative unui subordonat este verbal sau in scris conform Codului Muncii?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:28, 2 Septembrie 2016
Codul muncii nu reglementeaza asa ceva.

Luarea unei note explicative se poate face numai in cadrul cercetarii disciplinare. Este vorba despre o cercetare disciplinara ?
Nu. M-am deplasat de la punctul de lucru pe care il conduc la un alt punct de lucru la solicitarea sefului direct. Desi stia de la un coleg cu care discutase la telefon de locul unde ma aflu, directorul tehnic, adica superiorul ierarhic mi-a cerut explicatii si mi-a transmis ca asteapta de la mine o nota explicativa. Nu am prezentat asa ceva, iar dupa o saptamana mi-a reamintit ca trebuie sa ii prezint nota explicativa in cauza.
In general, notele explicative se dau in scris.

In reg.intern exista vreo astfel de prevedere referitoare la notele explicative, cand se dau, cum se dau, situatile in care se pot solicita etc.?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In ce conditii directorul iti poate cere nota explicativa? nis91 nis91 As dori sa stiu cat mai exact pasii si conditiile, in care un superior ierarhic (ex. director gen.) poate solicita o nota explicativa unui salariat! Mai ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara AndBo123 AndBo123 Pot fi cercetat disciplinar pentru o fapta comisa de un subaltern?, eu aflandu-ma in afara programului de lucru. Mentionez ca sunt coordonator operational in ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara mircea.stoica mircea.stoica 1) Cu cate zile inainte trebuie comunicata salariatului convocarea la cercetarae disciplinara? 2) Cercetrea disciplinara poate fi efectuata de o persoana care ... (vezi toată discuția)