avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Desfacerea casatoriei prin acord de mediere
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Desfacerea casatoriei prin acord de mediere

:((:sorry:Daca ambele parti sant de acord cu divortul la mediator si semneaza ,dar sotul nu lucreaza in tara si nu poate semna si hartia la tribunal,ce se poate face in cazul acesta?se poate cere o urgentare la tribunal ca sa poata semna ?
Nu trebuie să semneze la judecătorie nimic. Dacă semnează acordul de mediere, dar la judecătorie , atunci când va fi termenul de consfințire a acordului de mediere soțul nu poate fi prezent, să dea o declarație notarială cum că susține toate cele convinte prin acord și să solicite consfințirera acordului în lipsa sa. Ca mediator, așa sfătuiesc clienții să procedeze în cazuri similare și funcționează.
Se poate cere un termen scurt exact din acest motiv sau se face o cerere de preschimbare a termenului deja fixat fiindca oricum solicitarea de a consfinți un acord de mediere se analizează în camera de consiliu. Dacă nu se obține un termen convenabil, partea care nu se poate prezenta in fața judecatorului va face o procură specială prin care va mandata o persoană să o reprezinte.
Eu nu am auzit sa functioneze un divort pe acord de mediere in lipsa sotului.

Daca ne-ati da o hotarare a unei instante ar fi interesant.

Oricum, de la instanta la instanta se interpreteaza legea si la Bucuresti nu am auzit de asa ceva.

Daca legiuitorul vroia sa se divorteze asa ar fi dat legislativ acordul notarial in lipsa sotilor si nu sa se mai prezinte personal la notar ca sa divorteze.
Insa, asa ceva nu este posibil.

Instantele cer reprezentarea la termenul de judecata prin avocat sau mandatar neavocat.
La Judecătoria Râmnicu Vâlcea funcționează ceea am relaltat userului nostru. Soțul care a semnat un acord de mediere, dar nu se poate prezenta la termenul stabilit pentru consfințirea acordului, poate depune la dosar o declarație notarială prin care susține toate cele convenite.
Într-adevăr, practica poate fi diferențiată, însă consider valabilă o astfel de declarație, autentică și nu văd niciun impediment în a fi consfințit un acord de mediere în atare condiții.
Impediments legal l-ar constitui obligativitatea reprezentării a soțului lipsa la proces.
Dacă legiuitorul ar fi vrut sa permită divorțul în lipsa puteau da posibilitatea la notar sa facă divorțul asa, mai ales ca ar fi declarație autentica.

Asa cum ziceți ar însemna că ar putea fi lipsa ambii soti la judecata și sa se admită divorțul.

Nu cred ca la București se va ajunge la asa ceva.

Alte discuții în legătură

Acord de mediere divorț: este obligatoriu ca medierea să se facă în orașul de reședință al uneia dintre părți? ioana_livia ioana_livia buna ziua ..ptr acordarea unui divort prin mediere este necesar ca medierea sa se faca in orasul de resedinta a uneia dintre parti? mentionez ca nici unul ... (vezi toată discuția)
Mediere, acord autentificat - titlu executoriu sau nu? suflete suflete as mai avea o intrebare:un acord de mediere intre doi soti dar care sunt despartiti in fapt,in acel acord de mediere parintii minorului s-au inteles ca tatal ... (vezi toată discuția)
Divort intre soti, fara necesitate partaj Angela_P Angela_P Buna ziua, numele meu este Angela. Recent, sotul meu m-a parasit, pentru a se muta cu amanta. Intrebarea mea este: care este cea mai simpla si avantajoasa ... (vezi toată discuția)