avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 441 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Desfacerea casatoriei prin acord de mediere
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Desfacerea casatoriei prin acord de mediere

:((:sorry:Daca ambele parti sant de acord cu divortul la mediator si semneaza ,dar sotul nu lucreaza in tara si nu poate semna si hartia la tribunal,ce se poate face in cazul acesta?se poate cere o urgentare la tribunal ca sa poata semna ?
La instanța de judecată-judecătorie se realizează consfințirea acordului de mediere, ceea ce înseamnă că judecătorul ia act de voința părților care au semnat acordul în fața mediatorului.
Nu se mai semnează nici un alt document suplimentar.
În ceea ce privește prezența unei singure părți, aceasta este posibilă. Condiția este ca mediatorul să menționeze în procesul verbal că una din părți nu se poate prezenta în camera de consiliu a instanței și să motiveze absența (copie contract de munca în străinătate, acte medicale etc.).
În cazul în care situația de neprezentare intervine după semnarea acordului, sfatul meu este ca persoana respectivă fie să desemneze un împuternicit, fie să solicite instanței o amânare.
Personal am avut spețe în care una din părți nu s-a putut prezenta sau nu a dorit să se prezinte, însă judecătorul a considerat că voința exprimată prin semnarea acordului de mediere constituie un argument suficient în vederea emiterii unei sentințe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acord de mediere divorț: este obligatoriu ca medierea să se facă în orașul de reședință al uneia dintre părți? ioana_livia ioana_livia buna ziua ..ptr acordarea unui divort prin mediere este necesar ca medierea sa se faca in orasul de resedinta a uneia dintre parti? mentionez ca nici unul ... (vezi toată discuția)
Mediere, acord autentificat - titlu executoriu sau nu? suflete suflete as mai avea o intrebare:un acord de mediere intre doi soti dar care sunt despartiti in fapt,in acel acord de mediere parintii minorului s-au inteles ca tatal ... (vezi toată discuția)
Divort intre soti, fara necesitate partaj Angela_P Angela_P Buna ziua, numele meu este Angela. Recent, sotul meu m-a parasit, pentru a se muta cu amanta. Intrebarea mea este: care este cea mai simpla si avantajoasa ... (vezi toată discuția)