avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi

Joi, 10 aprilie, are loc evenimentul: Diurne 2025 - Regimul fiscal și juridic al indemnizațiilor pentru munca în deplasare. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Completare corecta pontaj ture 12/24
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Completare corecta pontaj ture 12/24

Buna ziua!

Am o nelamurire: la acest moment pontajul turei de 12/24 se completeaza dupa cum urmeaza:
Exemplu:
Luni: 12 ore de zi (program de lucru 7 - 19)
Marti: 4 ore de zi si 8 ore de noapte (program de lucru 19 - 7)
Miercuri si Joi zi libera.

In realitate, in ziua de Marti angajatul lucreaza 3 ore de zi ( 19- 22) si 2 ore de noapte (22 - 24) iar Miercuri 6 ore de noapte (0 - 6) si o ora de zi (6 - 7).

In situatia in care Marti este sarbatoare legala, conform pontajului actual angajatul are dreptul la 12 ore libere cand in fapt a lucrat numai 5!!!
Daca Miercuri este sarbatoare legala, conform pontajului actual angajatul nu are dreptul la compensare cu toate ca in fapt a lucrat 7 ore.

Cum este corect? Pontajul nu trebuie sa respecte intocmai realitatea?

Alte discuții în legătură

Act aditional si pontaj Herra_ Herra_ Am schimbat programul de lucru de la 8 ore / zi, la 12 ore pe zi, urmat de 24 ore libere. Dispun de urmatoarele date: -art.137 codul muncii privind ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. activitatea mea la angajatorul meu este numai în ... Cristia.Dobre Cristia.Dobre Bună ziua. Activitatea mea la angajatorul meu este numai în partea a doua a zilei cu început de noapte. Angajatorul meu îmi oprește programul la ora ... (vezi toată discuția)
Repaus cumulat in cazul turei de 12/24 in program continuu alexandru777 alexandru777 Buna ziua, Va rog sa-mi raspundeti daca in cazul lucrului in tura continua de 12/24 (institutia functioneaza in regim permanent, fara interuperi, deci in ... (vezi toată discuția)