avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Lamurire permis de conducere CRDS
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Lamurire permis de conducere CRDS

Am plecat din Romania. Am domiciliu stabil in alta tara.
Mi-a expirat buletinu, l-am schimbat. Nu mai am buletin am pasaport.
Mi-a expirat permisul de conducere, dupa buletin. Vin in tara sa-l schimb. Platesc toate taxele si aflu ca : ,,neavind buletin nu puteti sa va mai schimbati permisul de conducere niciodata''. De ce si ce pot face sa circul ?
Mentionez faptul ca am venit cu masina si trebuie sa plec inapoi la lucru.
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 09:48, 4 Septembrie 2016
Pt a obtine permis de conducere în Ro, aveți nevoie de buletin.
Puteti obtine permisul de conducere in tara in care domiciliati.
Poate nu am fost clar : am avut permis de conducere, dar mi-a expirat, nu vreau sa dau examen ca si cind nu am avut niciodata. Pot sa-l schimb in alta tara ?
Da, puteti sa-l preschimbati (numai) in tara in care aveti acum domiciliul si chiar aveti obligatia s-o faceti.
Pe site-urile consulatelor romane exista si informatii despre obligatia pe care o aveti in acest sens. Spre exemplu:
3. Preschimbarea permiselor de conducere româneşti cu un permis de conducere german
În baza aplicării Normelor comunitare europene, persoanele, cetăţeni români, care au înscrisă în paşaport menţiunea stabilirii domiciliului în Germania (efectuată de autorităţile române), pot solicita înnoirea permiselor de conducere româneşti, înainte ca acestea să expire (!) la autorităţile locale competente germane (Führerscheinstelle) şi obţine un permis de conducere german. Dacă permisele în cauză sunt deja expirate, vor fi necesare verificări suplimentare cu autorităţile româneşti privind deţinerea permisului şi categoriile obţinute.
NOTĂ: În acest caz se aplică legea germană şi de aceea informaţii complete pot fi obţinute numai de la autorităţile germane competente.

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezidenta casatorita in canada- ci si pasaport romanesc expira curand.help! AncaPrincess AncaPrincess Buna ziua! Sunt cetateana romana, casatorita cu un cetatean canadian, si am rezidenta permanenta in Canada. Nu am declarat in Romania ca mi-am schimbat starea ... (vezi toată discuția)
Buletin romanesc care va expira in italia sergiu1803 sergiu1803 sint cetatean roman nascut in Republica Moldova.momentan ma aflu in Italia.Detin buletin romanesc care va expira in martie 2013.As vrea sa va intreb daca e ... (vezi toată discuția)
Buletin romanesc sedere in ue OlgaSim OlgaSim Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarele informatii. Eu detin dubla cetatenie (MD si RO) si am doar pasaport roman cu domiciliul in Moldova. In urma ... (vezi toată discuția)