Stiti cumva exista un normativ referitor la ferestre ? Mai clar, domnii care vor monta tamplaria vor sa puna doar un singur ochi de geam mobil la dormitor si bucatarie , iar la balcon au montat, atentie, 2 geamuri mobile pe centru si cate un geam mobil pe laterala. Eu nu stiu cum verificatorul si-a dat girul pe o asemenea solutie.
Cu alte cuvinte, vreau sa stiu daca din punct vedere legal exista o modalitate de a-i contrange sa monteze, asa cum este normal, cate doua geamuri mobile la fiecare gol de fereastra. Poate exista ceva legat de siguranta la incendii.
Tipul de ferestre,calitatea,sistemul de deschidere al ferestrelor ,sunt aspecte convenite si asumate de catre executant cu beneficiar=asociatia de proprietari-prin contractul de executare reabilitare si eficienta energetica
Aspectul ca se doreste instalarea de ferestre cu un singur geam oscilobatant tine evident de interesul executantului pentru micsorarea investitiei,prin instalarea de astfel de ferestre urmand a se elimina balamale si alte anexe care evident majoreaza pretul de cost per fereastra
Daca proiectul reabilitarii prevede un singur geam rabatabil rezulta ca proiectantul este responsabil pentru solutia tehnica
Daca reabilitarea se face prin intermediul autoritatii publice locale,nu se pot modifica clauzele contractuale