avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua.
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua.

Sunt intr-un proces de divort, am doi copii unul minor si unul major de 23 ani.Pt cel minor urmeaza dupa ce se da sentinta definitiva in procesul de div sa platesc pensia alimentara.Cel major m-a dat in judecata pt ai plati pensia de intretinere si ca urmare m-am conformat achitand suma stabilita de lege .Mentionez ca baiatul major a terminat facultatea anul acesta si urmeaza sa faca masteratul.Stiu daca nu ma insel , legea spune ca trebuie sa platesc pensia de intretinere pe toata durata studiilor copilului pana la varsta de 26 ani. Intrebarea mea este urmatoarea :dupa terminarea facultatii , orice alte studii pe care le va face copilul pana la 26 ani { inca o facultate , masterat etc } toate in acest interval va trebui sa platesc in continuare pensia de intretinere?

Va multumesc anticipat.

Cel mai recent răspuns: orestromica , utilizator 14:17, 4 Septembrie 2016
Buna ziua,
Da, asa spune legea.
Si daca nu spunea legea, mi se pare normal sa va ajutati fiul sa studieze, nu?
E copilul dumneavoastra.
Cat priveste minorul, nu inteleg de ce trebuie sa asteptati sa se dea o sentinta pentru a va ajuta copilul sa invete. Nu-i copilul dumneavoastra?
Multumesc frumos pt raspuns.Referitor la copilul minor, mentionez ca nu se afla in tara, este cu mama lui in Italia si nereusind sa iau legatura cu inca actuala sotie pt ca nu mai raspunde la telefon... fiind nevoit sa astept pronuntarea div si apoi sa platesc pensia alimentara retroactiv O zi buna va doresc .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara acilian acilian Buna ziua, Fiica mea a terminat liceul, dupa sesiunea de bacalaureat nu s-a mai inscris la facultate. Nedumeririle mele sunt: - desi are o sentinta ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere copil major  Loredana Puscasu Loredana Puscasu Fiul meu are 19 ani si anul acesta da bacalaureatul.Daca ia bac-ul si merge mai departe la o facultate voi continua sa-i platesc pensie de intretinere pana la ... (vezi toată discuția)
Pensie întreținere major dodorel62 dodorel62 Pensie alimentara sau de intretinere Buna seara. Eu am un am un baiat care are 22 de ani caruia ii platesc o pensie de intretinere , iar in hotararea ... (vezi toată discuția)