avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie întreținere major
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie întreținere major

Pensie alimentara sau de intretinere

Buna seara. Eu am un am un baiat care are 22 de ani caruia ii platesc o pensie de intretinere , iar in hotararea judecatoreasca este stipulat ca trebuie sa platesc aceasta pensie pana la majorat , iar daca continua studiile trebuie sa-i platesc aceasta pensie pana la inplinirea varstei de 24 de ani . Acum el este in anul 3 la drept la taxa , iar anul viitor va termina facultatea . Comform legii dupa ce termina facultatea ( asta fiind in 2016 in luna iunie), iar pana cand se va inscrie la masterat in luna Ianuarie 2017 , el nu va mai merge la studii , fiind obligat (am inteles ca asa s-a schimbat legea ) sa mearga sa faca o practica cu un avocat acreditat si apoi va trebui sa primeasca de la acesta o adeverinta si o caracterizare pe care trebuie sa o depuna la dosar ca sa poata da examen (daca sunt posturi disponibile) pentru a intra la masterat .
Intrebarile mele sunt
1. Daca el termina studiile in 2016 si nu mai este considerat student si nu lucreaza pana cand da examenul la masterat , eu mai am obligatia sa-i platesc pensia de intretinere .
2.Daca nu intra la masterat ( deci nu mai urmeaza nici o forma de invatamant) si mai are 1 an pana face 24 de ani ( asa cum scrie in hotarare) eu mai sunt obligat sa-i mai platesc aceasta pensie de intretinere.
3.Daca el intra la masterat si depaseste varsta de 24 de ani pana la care sunt obligat sa-i platesc , eu mai am obligatia sa-i mai platesc aceasta pensie?
4.Incepand cu luna iunie 2016 si pana i Ianuarie 2017 cand va intra sau nu la masterat el va sta acasa , eu am dreptul sa-i suspend aceasta pensie , aceasta suspendare cum se face si i baza carei legi se aplica,iar daca el va incepe acest masterat , daca el nu ma va actiona in instatnta eu sunt obligat sa-i platesc pensia de intretinere?
5.Daca in hotararea judecatoreasca este specificat clar ca trebuie sa achit aceasta pensie pana la 24 de ani , daca el continua cu studiile eu mai trebuie sa-i platesc aceasta pensie, sau nu?
Astept un raspuns concret, din partea dumneavoastra spunandu-mi comform caror legi se pot face toate acestea .
Va multumesc !!!
Ultima modificare: Joi, 18 August 2016
dodorel62, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cris1971 , utilizator 21:47, 19 August 2016
Admiterea la masterat se face de regula tot in luna iulie a anului in care termina facultatea, m-as mira sa fie vreun masterat care sa inceapa in ianuarie. Legal sunteti obligat sa platiti pensia pana la 24 ani daca este la studii conform actualei sentinte dar daca el face cerere la Judecatorie pentru prelungirea termenului de a primi pensie de intretinere, instanta ii va aproba pana la max. 26 de ani daca e la studii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere jenip1 jenip1 Bună seara! Fiul meu de 25 ani ă terminat cursurile la zi - master- în iunie ă susținut dizertație . A primit pensia de intretinere si luna aceasta , ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere Alina Theodora Alina Theodora Buna seara! Parintii mei sunt divortati si eu beneficiez de o pensie de intretinere de la tata. Sunt inca studenta, anul acesta termin facultatea si voi avea ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara madalina0106 madalina0106 Buna ziua am 24 ani inpliniti anul acesta ,am terminat studiile de master vara aceasta in tot acest timp primind pensie alimentara... dar acum am primit o ... (vezi toată discuția)