avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Inchidere firma cu datorii si declaratii nedepuse la ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Inchidere firma cu datorii si declaratii nedepuse la timp

Buna ziua.Detin o societate infiintata in luna noiembrie 2013,avand activitate in 2013 si anul 2014.De la inceputul anului 2015 societatea nu a mai avut niciun fel de activitate, eu fiind plecat in alta tara.La inceputul lunii trecute m-am intors in tara si am constatat ca doamna contabila care se ocupa sa depuna declaratiile, nu le-a mai depus din luna mai 2015.Certificatul de tva a fost retras.Mentionez ca societatea are o datorie la Anaf in valoare de 2700 lei reprezentand IMPOZIT PE VENIT in urma constatarii popririlor de pe cont dar pe site-ul ANAF si alte site-uri de specialitate societatea rezulta fara nicio datorie.Ce pasi ar trebui urmati pentru a inchide aceasta societate cu sau fara datorii? Si ce sanctiuni poate avea societatea sau administratorul ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Newstraffic , utilizator 12:08, 4 Septembrie 2016
1. Cel intai, trebuie sa va prezentati la ANAF sa lamuriti ce datorii exista si cum stati cu declaratiile, bilantul, etc. tot ce ar fi trebuit depus in termenele prevazute de lege;
2. sa contactati si contabila, sa lamuriti si cu ea ce s-a facut, poate nu ati platit-o si acesta ar fi unul din motivele pentru care ea a renuntat sa se ocupe de firma dvs. , poate exista alte motive, in sfarsit, la ea veti gasi ultimele acte de care aveti nevoie sa clarificati situatia;
3. Dupa ce clarificati aceste aspecte, veti putea sa inchideti societatea, pentru asta va adresati registrului Comertului si, eventual unui avocat.
dar exista riscul unei sanctiuni pentru declaratiile nedepuse, chiar daca societatea nu a avut activitate?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere firma din oficiu? cornel_t12 cornel_t12 Detin o societate deschisa in anul 2008 (iunie). De cand a fost deschisa, societatea nu a avut nici o factura de venit, numai cheltuieli este usor pe minus ( - ... (vezi toată discuția)
Inchidere societate anaf corinatone corinatone Buna ziua Sunt in proces de inchidere a societatii. Firma nu are datorii la bugetul de stat, singura problema este ca lipsesc in baza lor de date doua ... (vezi toată discuția)
Anulare din oficiu a codului de inreg in scop de tva mariastan74 mariastan74 Buna ziua, Va supun atentiei o speta.S-a achizitionat o SRL in anul 2013.Societatea respectiva nu a avut activitate pana la acel moment. In 2013 a ... (vezi toată discuția)