Buna ziua,
M-am angajat la o companie cu contract de munca pe perioada nedeterminata (perioada de proba 90 de zile), am inceput munca pe data de 01.09.2016, deci sunt la inceputul perioadei de proba si chiar din primele zile am constatat ca nu este ceea ce vreau sa fac si doresc sa plec in urmatoarele zile. Mentionez ca in aceste zile de inceput te invata cum functioneaza unele lucruri, cum se desfasoara activitatea, stai pe langa colegi.
Doream sa stiu daca pot pleca intr-un timp atat de scurt (dupa 3-5 zile de perioada de proba) cu o notificare scrisa fara motivatie lasata la Departamentul de Resurse Umane si daca pentru cele 3-5 zile in care am fost la munca voi fi platita.
Multumesc!
Potrivit art. 31 alin. 3 Codul muncii pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.
Pe durata perioadei de proba salariatul beneficiaza de toate drepturile si are toate obligatiile prevazute in legislatia muncii, in contractul colectiv de munca aplicabil, in regulamentul intern, precum si in contractul individual de munca(art.31 alin.4 C.mun.)
Asadar, pe durata perioadei de proba aveti dreptul sa primiti salariul.