avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Perioada de proba - drepturi salariale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Perioada de proba - drepturi salariale

Buna ziua,
M-am angajat la o companie cu contract de munca pe perioada nedeterminata (perioada de proba 90 de zile), am inceput munca pe data de 01.09.2016, deci sunt la inceputul perioadei de proba si chiar din primele zile am constatat ca nu este ceea ce vreau sa fac si doresc sa plec in urmatoarele zile. Mentionez ca in aceste zile de inceput te invata cum functioneaza unele lucruri, cum se desfasoara activitatea, stai pe langa colegi.
Doream sa stiu daca pot pleca intr-un timp atat de scurt (dupa 3-5 zile de perioada de proba) cu o notificare scrisa fara motivatie lasata la Departamentul de Resurse Umane si daca pentru cele 3-5 zile in care am fost la munca voi fi platita.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:53, 4 Septembrie 2016
Potrivit art. 31 alin. 3 Codul muncii pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.

Pe durata perioadei de proba salariatul beneficiaza de toate drepturile si are toate obligatiile prevazute in legislatia muncii, in contractul colectiv de munca aplicabil, in regulamentul intern, precum si in contractul individual de munca(art.31 alin.4 C.mun.)

Asadar, pe durata perioadei de proba aveti dreptul sa primiti salariul.
Ultima modificare: Duminică, 4 Septembrie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cm. nedeterminata suspendat cu art. 31 alin. 3 din codul muncii miroxana miroxana Am și eu o nelămurire. În ianuarie 2019 a fost desființat departamentul de vânzări în care lucram, prin urmare am fost toți concediați. La finalul ... (vezi toată discuția)
Art. 31 codul muncii inseamna incetarea cim fara preaviz in perioada de proba? garantat ? Elena_J Elena_J In data de 02.08.2013 am semnat un contract pe o perioada determinata incepand cu data de 03.08.2013 de 1 luna ( ulterior pe o perioada nedeterminata) ... (vezi toată discuția)
Contract de munca (perioada de proba) plus mobile plus mobile Buna ziua, trebuie sa fac contracte de munca pe perioada nedeterminata la 3 angajati, pot sa le pun la toti trei perioada de proba 90 zile / executie ... (vezi toată discuția)