avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1099 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... proces ldp sau nu?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

proces ldp sau nu?

Buna ziua. Am si eu o problema si poate e cineva care ma poate ajuta . Am suferit un accident cu masina personala pe un drum judetean la care se efectuasera lucrari si nu se terminasera. Pe partea dreapta a carosabilului au lasat o gramada de piatra nesemnalizata. Acidentul a avut loc noaptea. Paguba autoturismului este destul de insemnata. A m facut si poze la fata locului si eu si politia. M ain tereseaza daca merita sa ii actionez in judecata pe cei responsabili(in cazul de fata firma de constructii si in cele din urma consiliul judetean pentru ca am aflat ca ei raspund ) si cam cat poate dura un astfel de proces si cam la cat s-ar ridica. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Aurelian Cîcu , Consilier juridic 10:09, 25 August 2009
Sigur, puteti sa ii actionati in judecata - de fapt asa ar trebui sa procedam toti cei care ne lovim de astfel de situatii nefericite, pentru ca s-a intrecut de mult orice limita de bun simt din partea celor care se presupune ca lucreaza in folosul si pentru binele cetateanului - insa, durata in timp poate fi destul de mare...in ce priveste prejudiciul, acesta va cuprinde daunele materiale (daca nu aveti asigurare casco) si daune morale care pot fi mai mari in functie de prejudiciul suferit vis-a-vis de lipsa temporara de folosinta a autoturismului si altele. Mult succes si sfatul meu e sa nu va lasati - mergeti pana la capat! =D>
Cred ca doar asa se vor invata domnii de la reparatii si intretinere drumuri sa respecte si ei cetatenii si legislatia. Orice lucrare trebuie semnalizata corespunzator pentru preintampinarea acestor evenimente nedorite. Bafta si succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acident rutier grav datorat unei gropi in carosabil Ionatan Ionatan Acidentul s-a datorat unei gropi cu adancimea de 1 metru si cu o diametru aproximativ tot de un metru. Aceasta groapa se afla banda de circulatie (in mijloc) ... (vezi toată discuția)
Semnalizare lucrari carosabil Teodorrr14 Teodorrr14 Buna seara, In timp ce mergeam pe un bulevard din oras astazi, am dat de niste taieturi in asfalt, pentru reparatii, evident, nesemnalizate, si fiind ... (vezi toată discuția)
Accident rutier Sorin R Sorin R Buna ziua. In cursul diminetii din ziua de 02.10.2012 am facut un mic accident pe un drum nesemnalizat. Pur si simplu din cauza intunericului si a ... (vezi toată discuția)