avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Opinie extrajudiciara
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Opinie extrajudiciara

Buna ziua,

Acum cateva luni am incheiat un contract de prestari servicii cu un expert autorizat in vederea intocmirii unei opinii.

Zilele trecute m-am trezit cu materialul acasa si am observat ca in scris apare altceva decat ceea ce a spus in cadrul discutiilor telefonice.

Ce solutie am?

Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Ultima modificare: Duminică, 4 Septembrie 2016
gdima, utilizator
Cel mai recent răspuns: BEJENARU PETRU , Expert judiciar 05:36, 7 Septembrie 2016
Ceea ce a scris in raport este opinia oficiala a expertului in conditiile in care a verificat documente si le-a incadrat in prevederi legislative.
Fiind vorba de o parere extrajudiciara (a unui expert extrajudiciar) este greu de crezut ca va fi avuta in vedere de o instanta daca va veti hotari sa deschideti o actiune judiciara.
Nu este conforma cu datele din documente si stie asta. Ce solutie legala am avand in vedere ca a fost achitata?

Va multumesc!
Presupun ca este vorba de un contract intre doua persoane private care are prevazute niste clauze si un pret cu termen de predare/ achitare contravaloare.
Trebuie sa procedati conform clauzelor contractuale.
Imi este grau sa cred ca un expert (fie acesta si extrajudiciar) poate semna un contract de prestari servicii prin care sa isi ia angajamentul ca va intocmi un document in sensul unor discutii telefonice, fara a vedea in prealabil niste documente.
Daca sustineti ca raportul intocmit este contrazis de documentele pe care i le-ati prezentat, puteti avea o discutie fata in fata in care sa va prezentati punctul de vedere, iar expertul sa il confirme pe al sau.
Fiind un contract privat, nu se supune legislatiei judiciare conform careia puteti face observatii scrise/ sa le depuneti la dosarul cauzei (sa prezentati documente suplimentare in sprijinul punctului dvs. de vedere) si expertul sa prezinte raspunsuri documentate la observatiile formulate de dvs.
Fireste ca intai au fost documentele iar apoi discutiile telefonice pe baza documentelor. Contradictia apare intre ceea ce a constatat in documente si a confirmat telefonic si ceea ce a redactat.

Clauzele se refera la sumele datorate de beneficiar, iar acestea au fost achitate in totalitate.

Ce solutie legala am?

Va multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 4 Septembrie 2016
gdima, utilizator
In primul rand solicitati expertului sa refaca lucrarea, fara a avea pretentia la un onorar suplimentar.
Daca refuza solicitati restituirea in integritate a onorariului achitat. Puteti apela la un alt expert autorizat de aceeasi specializare.
Daca nu reusiti sa ajungeti la o rezolvare amiabila directa puteti apela la un mediator autorizat.
Consider ca parcugand aceste etape puteti rezolva problema, fara sa fie necesara ca sa apelati la metode mai dure, dar nu violente.
Succes!
ing. Ioan Ciobanu

Alte discuții în legătură

Abtinere/recuzare expert contabil- motive sabinna sabinna Situatia este urmatoarea: Litigiu intre doua firme. Se dispune efectuarea unei expertize contabile. Instanta numeste expertul contabil. Se aproba, de ... (vezi toată discuția)
Un expert poate sa faca documentatie cadastrala proprietarului unui imobil fara sa se prezinte la fata locului si fara sa avizeze partea? Aurelian Gherasim Aurelian Gherasim O experta topo, care a participat la o expertiza tehnica judiciara la un imobil aflat in litigiu: - poate sa faca documentatie cadastrala la un proprietar a ... (vezi toată discuția)