avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... reclamatie expert topografic
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

reclamatie expert topografic

unde pot sa reclam un expert topografic
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:09, 29 Noiembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va trebui sa formulati obiectiuni la instanta in privinta expertizei aratand care sunt nemultumirile.
Obiectiunile se fac in scris si instanta se pronunta asupra lor.
Daca instanta de fond va inlatura obiectiunile, veti putea adresa instantei de apel sau recurs daca apreciati util sa atacati sentinta de fond.
Nu exista in prezent un for ierarhic superior al expertilor tehnici judiciari, organizat la nivel national,care sa functioneze ca organism de supraveghere a activitatii expertilor tehnici judiciari si care sa aiba competente de sanctionare a acestora
Intocmiti observatii scrise la raportul de expertiza tehnica judiciara, anexati documente care sa va sustina punctul de vedere.
Instanta de judecata va analiza obiectiunile la expertiza si poate dispune expertului sa raspunda documentat la toate obiectiunile ridicate .
Biroul central pentru expertize tehnice judiicare, din cadrul Ministerului Justitiei este singurul for in masura sa analizeze si sa sanctioneze expertii tehnici judiciari -conform prevederilor OG nr. 2/ 2000 cu modificarile si completarile ulterioare, art.35, privind organizarea activitatii de expertiza tehnica judiciara si extrajudiciara.
Puteti face o sesizare scrisa la Birorul central, de preferat sa fie motivata cu hotararea instantei, care este un document ce poate fi avut in vedere de catre Biroul central, daca in hotarare data de catre instanta de judecata se vor face referiri la o eventuala activitate defectuoasa a expertului.
Expertul mai poate fi reclamat la Asociatia Profesionala a Expertilor Topografi din Romania care are sediul in Sibiu,dar este necesar sa aveti motive intemeiate asupra vinovatiei sale.


ionitacl a scris:

unde pot sa reclam un expert topografic


cred ca ar trebui sa dati mai multe detalii: pentru ce sa il reclamati?

... daca a trecut strada pe rosu, atunci il veti "reclama" la politie...:P

... daca il aveti numit intr-o cauza care se afla pe rolul instantei, atunci sesizati instanta in legatura cu un comportament abuziv sau neprofesional.
... daca sunteti nemultumit de expertiza facuta, atunci formulati obiectiuni, in termen, si le depuneti la instanta!

...deci, concluzia:reveniti cu detalii!
Corect este sa analizati bine inainte de a face pasul urmator, in sensul ca daca dvs. nu va convin concluziile expertizei nu inseamna ca expertul nu a efectuat corect expertiza.
Pentru a sesiza instanta de judecata asupra comportamentului expertului este bine sa aveti dovezi certe (documente) care sa va sustina punctul de vedere, pentru a nu risca ca actiunea sa se intoarca impotriva dvs.
Expertul a mintit în lucrarea de expertiză, judecătorul a respins obiectiile și a dat o sentință gresita bazată pe această lucrare. Expertul a zis că nu a văzut niște pomi cu diametrul de 1 metru aflați pe hotar și s-a ghidat doar după planul parcelar. Ce mai pot face să nu fiu executat ? Unde pot să-l reclam ? Dacă pot cere anularea lucrării pe care a trecut-o și prin cadastru și în baza căreia s-a dat sentința judecătorească?
Ultima modificare: Miercuri, 29 Noiembrie 2017
ionitacl, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cand a dat hotararea, instanta a avut la dispozitie toate documentele existente la dosarul cauzei, inclusiv raportul de expertiza si obiectiunile formulate de dvs., dand o hotarare in cunostinta de cauza. Nu puteti cere anularea raportului de expertiza, dar puteti cere instantei sa aprobe o contraexpertiza, daca nu ati facut-o si nu s-a dat inca sentinta.
Daca s-a dat sentinta la instanta de fond, trebuie sa primiti hotararea si puteti introduce apel la Curtea de Apel in termenul precizat in document.
Expertul poate fi reclamat la Biroul central pentru expertize tehnice judiciare din cadrul Ministerului justitiei (cu respectare prevederilor OG nr.2/ 2000 cu modificarile si completarile ulterioare, art. 35 privind expertiza tehnica judiciara si extrajudiciara), dar va trebui sa anexati documente care sa sustina punctul dvs. de vedere. In cazul de care discutam, ar putea fi un astfel de document doar un raport de contraexpertiza (admis de instanta) ale carei concluzii sa fie contrare primului raport de expertiza.
-ART. 35
(1) Experţilor tehnici judiciari vinovaţi de abateri comise în exercitarea activităţii de expert li se pot aplica de către Biroul central pentru expertize tehnice judiciare, în raport cu gravitatea abaterii săvârşite, următoarele sancţiuni disciplinare:
a) avertisment scris;
b) suspendarea dreptului de a efectua expertize tehnice judiciare pe o perioadă cuprinsă între 3 luni şi un an;
c) retragerea calităţii de expert tehnic judiciar.
(2) În situaţia în care împotriva expertului tehnic judiciar s-a pus în mişcare acţiunea penală pentru o infracţiune care aduce atingere prestigiului profesiei, se dispune suspendarea dreptului de a efectua expertize tehnice până la soluţionarea definitivă a cauzei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertizã tehnicã judiciarã topo a unui gol alpin DanaAlexandra12 DanaAlexandra12 Bună ziua. Am o nelămurire cu privire la o expertiză tehnică topo ridicată corect din teren, dându-i-se toate explicaţiile şi lămuririle necesare şi ... (vezi toată discuția)
Cine participa la contraexpertiza craciun jean craciun jean Pe timpul expertizei topografice judiciare, cel cu care sunt in litigiu a adus persoane care au cautat sa influenteze expertul in sensul dorit de el. Nu a ... (vezi toată discuția)
Expertiza dodorel62 dodorel62 Buna seara . Am avut de facut expertiza la o casa, iar cand a venit expertul pentru a face expertiza , avocatul meu ia dat expertului toate actele cu chitante ... (vezi toată discuția)