avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Opinie extrajudiciara
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Opinie extrajudiciara

Buna ziua,

Acum cateva luni am incheiat un contract de prestari servicii cu un expert autorizat in vederea intocmirii unei opinii.

Zilele trecute m-am trezit cu materialul acasa si am observat ca in scris apare altceva decat ceea ce a spus in cadrul discutiilor telefonice.

Ce solutie am?

Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Ultima modificare: Duminică, 4 Septembrie 2016
gdima, utilizator
Cel mai recent răspuns: BEJENARU PETRU , Expert judiciar 05:36, 7 Septembrie 2016
Va multumesc pentru raspuns!

I-am solicitat deja sa refaca lucrarea si sa formuleze o opinie privind ceea ce i-am solicitat de la bun inceput si in conformitate cu datele din documentatie.

Am constatat o incongruenta la nivelul limbajului, in scris comunica un continut (care nu corespunde cu datele din documentatie si i-am comunicat aceasta neconcordanta) iar oral afirma contrariul a ceea ce scrie si cauta sa ma convinga ca ceea ce imi spune telefonic se regaseste si in scris si repeta acest lucru in mod constant.

Mai mult, preia date din documentatie pe care le modifica prin inlocuire de cuvinte, omisiuni de termeni etc. astfel incat sa-si poata formula concluziile. Cu alte cuvinte, stie foarte bine ce face!

Am rugamintea sa ma sprijiniti cu un sfat referitor la ce as putea sa fac din punct de vedere legal in cazul in care epuizez si instrumentul medierii.

Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Ultima modificare: Luni, 5 Septembrie 2016
gdima, utilizator
Fiind vorba de un contract de prestari servicii incheiat intre 2 persoane fizice, optiunile dvs. sunt putine: intelegere amiabila, mediere (ar fi tot extrajudiciara) si eventual instanta de judecata, dar aceasta ultima abordare nu cred ca va duce la un rezultat favorabil dvs.
Daca tot este sa apelati la instanta, solicitati sa se efectueze o expertiza tehnica judiciara, promovand spre instanta obiectivele expertizei care urmeaza a fi aprobate de catre instanta si expertiza incredintata unui expert tehnic judiciar.
O discutie fata in fata cu expertul extrajudiciar mi se pare o optiune concreta, cu documentele pe masa si cu concluziile comune consemnare imediat pe hartie.
Cred ca o lamurire este necesara: de ce la telefon se spune ceva si apoi apare scris altceva.
In alta ordine de idei, fiind vorba de o opinie extrajudiciara, ma intreb care ar fi utilitatea pentru dvs. Poate doar ca sa va formati o idee daca merita sa deschideti actiune in instanta.
Opinia expertala extrajudiciara este medico - legala, nu este tehnica. Atata timp cat analiza scrisa si concluziile nu sunt conforme cu datele din documentatie, iar telefonic mi se comunica ceea ce este conform cu datele din documentatie, dar nu este consemnat in scris, spunandu-mi-se "asta se subintelege" evitand sa consemneze in scris, fiind mintita fatis, solutionarea in cauza nu stiu cat tine de latura civila si cat de cea penala!

Din aceasta ultima perspectiva am nevoie sa stiu ce as putea sa fac.

Multumesc pentru raspuns!


Ultima modificare: Marți, 6 Septembrie 2016
gdima, utilizator
Nu cred sa fie vorba de o cauza penala in conditiile in care este vorba de un contract privat.
Expertizele medico-legale se efectueaza de catre IML central si de catre unitatile teritoriale. In aceste conditii nu vad ce importanta poate avea aceasta opinie extrajudiciara in conditiile in care veti ajunge in instanta.
Fiind vorba de un contract incheiat, la capitolul obiectul contractului trebuie scris concret intrebarile la care trebuie sa raspunda expertul sau specialistul.
La raportul de expertiza pe care il prezinta expertul trebuie sa raspunda punctual la intrebarile puse, cu argumentatie concreta, acte si documete juridice justificative.
Vorbele zboara.... scrisul ramane.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abtinere/recuzare expert contabil- motive sabinna sabinna Situatia este urmatoarea: Litigiu intre doua firme. Se dispune efectuarea unei expertize contabile. Instanta numeste expertul contabil. Se aproba, de ... (vezi toată discuția)
Un expert poate sa faca documentatie cadastrala proprietarului unui imobil fara sa se prezinte la fata locului si fara sa avizeze partea? Aurelian Gherasim Aurelian Gherasim O experta topo, care a participat la o expertiza tehnica judiciara la un imobil aflat in litigiu: - poate sa faca documentatie cadastrala la un proprietar a ... (vezi toată discuția)