avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1010 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... impartire mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

impartire mostenire

Buna ziua Am si eu urmatoarea problema: tatal meu a decedat in anul 2009. Cat are dreptul la mostenire mama avand in vedere faptul ca in anul 1967 cand s-au casatorit tata avea un teren de 1200 m pe care era construita o casa( o camera) si impreuna au construit o casa cu 3 camere si dependinte(vechea casuta fiind demolata). Cum se imparte mostenirea intre sotie si copii?
Cel mai recent răspuns: adrian03 , utilizator 19:51, 5 Septembrie 2016
Buna ziua,
Mama va mosteni 1/4 din teren si 5/8 din casa, restul impart copii intre ei in parti egale.
Dreptul la mostenire este imprescriptibil.
Daca se considera ca mostenirea nu a fost acceptata in termenul legal se poate ridica aceasta exceptie in instanta.
Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modalitate impartire mostenire ionut_mihaiu ionut_mihaiu Buna ziua, Va deranjez si eu cu o intrebare aparent simpla... Cum se poate imparti mostenirea ? Situatia este aceasta, 5 frati au mostenit pamantul ... (vezi toată discuția)
Succesiune imobil retrocedat dupa divort Lulica Lulica Buna seara Parintii mei au achizitionat in 1967 un imobil pe numele tatalui meu, dar specificandu-se ca este casatorit (cu mama mea). In anul 1978 imobilul ... (vezi toată discuția)
Casa renovata,lipsa dovezi olga2011 olga2011 sora mea a modificat casa parintesaca,renovata de la fundatie, in 1969,cu banii ei,in casa au ramas o un frate si parintii,ea si-a pastrat o camera si o ... (vezi toată discuția)