avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Recunoasterea vinovatiei se poate face la notar ?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Recunoasterea vinovatiei se poate face la notar ?

Am o intrebare. Recunoasterea vinovatiei intr-un proces penal, in situatia in care inculpatul nu se poate prezenta, se poate face si la notar ? Pe vechiul cod, stiu ca se putea, insa pe noul am inteles ca este mai restrictiva aceasta posibilitate. Ca atare, puteti sa imi spuneti daca recunoasterea vinovatiei se poate face pe noul cod , la notar sau nu ?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:42, 5 Septembrie 2016
cf art 375 alin 1 indice 2, se poate si prin inscris autentic notarial, in cazul in care inculpatul recunoaste invinuirile aduse la toate faptele asa cum sunt prevazute in Rechizitoriu.
~ Conținut șters la cerere ~
Modificarea legislativa a facut lucrurile sub aspect legal asa cum era pe vechea lege.
Unele instantele insa acceptau declaratii notariale si fara modificarea legii.

Am auzit insa si de situatii in care instantele nu acceptau insa nu am vazut niciun caz concret in acest sens.
Cei care se afla in apel acum si nu le-au fost aceptate declaratiile notariale de recunoastere a vinovatiei pot beneficia de modificarea legislativa si sa le fie admis apelul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evaziune fiscala in forma continuata almacace almacace In anul 2010 am avut o firma.Din prostie sau din dorinta de a face ceva in viata.Am facut cateva lucrari dupa care m-am lasat pagubas.Am fost foarte ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea vinovatiei sorana_g sorana_g buna ziua. daca in recurs inculpatul merge pe recunoasterea vinovatiei, poate sa nu se mi prezinte in instanta, si sa trimita o declaratie notariala prin ... (vezi toată discuția)
Impacare=recunoastere Bencipici Bencipici Buna dimineata Daca intr un dosar ám trei parti vatamate sí cu doua dintre elé ám impacat ,cu ál treilea neaparat Trebuie sa mert pe baza procedurii ... (vezi toată discuția)