avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocatia de plasament
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocatia de plasament

Suntem o famile care are in plasament un minor, numai ca locuim in Italia, unde copilul merge la scoala. Am primit din partea Agentiei pentru plati si inspectie sociala un refuz categoric atunci cand am solicitat plata alocatiei de plasament motivat prin faptul ca acest copil 9 luni din an sta in Italia. Este normal acest lucru? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:07, 5 Septembrie 2016
Suntem o famile care are in plasament un minor, numai ca locuim in Italia, ...

Potrivit prevederilor art. 62 alin. (2) din Legea nr. 272/2004, persoana sau familia care primeşte un copil în plasament trebuie să aibă domiciliul în România şi să fie evaluată de către direcţia generală, cu privire la garanţiile morale şi condiţiile materiale pe care trebuie să le îndeplinească pentru a primi un copil în plasament.

Pentru un raspuns mai concludent puteti intreba la ANPIS - Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copii in plasament cst_rose cst_rose ce conditii trebuie sa indeplineasca o familie pentru a lua un copil in plasament? (vezi toată discuția)
Venit copil GabrielC93 GabrielC93 Am o nepotica care urmeaza sa implineasca doi anisori. Situatia ei este mai delicata, deoarece mama ei are 17 ani si nu e interesata de ea, iar tatal nu a ... (vezi toată discuția)
Suspendare alocatie narin narin Buna ziua, referitor la acordarea / suspendarea alocatiei doresc sa va intreb urmatoarele: fiul meu este nascut in 1999 in Ro, am beneficiat de alocatie care ... (vezi toată discuția)