Buna ziua
Va rog sa ma edificati intr-o problema.
Am lucrat ca administrator financiar-contabil in invatamint, in momentul de fata fiind pensionara.
Am o sentinta judecatoreasca pe perioada 01.01.2010 - 13.05.2011, emisa in anul 2015, definitiva si executorie, in baza careia am de incasat o suma. In luna noiembrie 2015 am incasat doar 5% din suma mentionata anterior. As dori sa stiu daca in baza art. 3 din Legea 85/2016 am dreptul sa incasez suma ramasa de plata din sentinta mea, intr-o singura transa.
Va multumesc
1. Potrivit art. 3 din actul normativ citat de dvs., pentru personalul didactic pensionat, care este indreptatit sa primeasca diferente salariale pentru perioada octombrie 2008 – 13 mai 2011, plata acestora se face intr-o singura transa, iar pentru personalul didactic care se pensioneaza dupa data intrarii in vigoare a prezentei legi, plata diferentelor salariale se face esalonat, astfel incat sa fie incheiata cel mai tarziu la data pensionarii.
2. Legea a intrat in vigoare la data de 8 mai 2016.
Astfel :
- daca la aceasta data erati pensionar, atunci plata se face intr-o singura transa
- daca v-ati pensionat dupa data intrarii in vigoare a prezentei legi, plata diferentelor salariale se face esalonat, astfel incat sa fie incheiata cel mai tarziu la data pensionarii.