avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Legea 85/2016
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Legea 85/2016

Buna ziua
Va rog sa ma edificati intr-o problema.
Am lucrat ca administrator financiar-contabil in invatamint, in momentul de fata fiind pensionara.
Am o sentinta judecatoreasca pe perioada 01.01.2010 - 13.05.2011, emisa in anul 2015, definitiva si executorie, in baza careia am de incasat o suma. In luna noiembrie 2015 am incasat doar 5% din suma mentionata anterior. As dori sa stiu daca in baza art. 3 din Legea 85/2016 am dreptul sa incasez suma ramasa de plata din sentinta mea, intr-o singura transa.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:41, 5 Septembrie 2016
1. Potrivit art. 3 din actul normativ citat de dvs., pentru personalul didactic pensionat, care este indreptatit sa primeasca diferente salariale pentru perioada octombrie 2008 – 13 mai 2011, plata acestora se face intr-o singura transa, iar pentru personalul didactic care se pensioneaza dupa data intrarii in vigoare a prezentei legi, plata diferentelor salariale se face esalonat, astfel incat sa fie incheiata cel mai tarziu la data pensionarii.

2. Legea a intrat in vigoare la data de 8 mai 2016.

Astfel :
- daca la aceasta data erati pensionar, atunci plata se face intr-o singura transa

- daca v-ati pensionat dupa data intrarii in vigoare a prezentei legi, plata diferentelor salariale se face esalonat, astfel incat sa fie incheiata cel mai tarziu la data pensionarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Profesorii vor primi, în decurs de cinci ani, diferenţele salariale la care aveau dreptul între octombrie 2008 şi mai 2011 unFostProfesor unFostProfesor Profesorii vor primi, în decurs de cinci ani, diferenţele salariale la care aveau dreptul între octombrie 2008 şi mai 2011. Am vazut in metodologie ca ... (vezi toată discuția)
Prevederile legale privind lichidarea drepturilor banesti in caz de pensionare de varsta ? Radu Aurel Marin Radu Aurel Marin In aprilie 2017 sindicatul a castigat in instanta acordarea de diferente salarile. Am inteles ca s-a legiferat acordarea acestora esalonat pe 5 ani...Eu ... (vezi toată discuția)
Plata diferente salariale conform legii 85/2016 andrei_70 andrei_70 Va abordez pe aceasta cale deoarece am nelamuriri cu privire la aplicarea legii 85/2016. Speta este urmatoarea: Unitatea noastra a fost data in judecata ... (vezi toată discuția)