avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Sediu social SRL cu/fara activitate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Sediu social SRL cu/fara activitate

Buna ziua,

As dori sa mut sediul social in apartamentul in care locuiesc. Nu am angajati iar clientii nu vor veni la usa pentru ca este vorba despre o activitate online. In acest caz voi inregistra sediul social ca fiind fara activitate?

Faptul ca emit facturi nu influenteaza acest lucru? Nu se considera activitate? Sau este vorba doar despre activitatea economica?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: barsani2001 , utilizator 16:05, 5 Septembrie 2016
Activitatea, fie ea online, o veţi desfăşura la sediul firmei, nu? Faptul că emiteţi facturi, înseamnă că firma este în activitate. după felul cum aţi pus întrebarea, vă gândiţi cumva la impozitul la Primărie? acolo vreţi să înregistraţi sediul fără activitate economică? dacă am ghicit logica, da, se poate! (mai contează dacă vă deduceţi chieltuieli cu întreţinerea la sediu sau nu...)
Nu deduc cheltuielile deci din punctul de vedere al impozitului va ramane ca si pana acum.

Ce nu mi era clar era daca emiterea de facturi inseamna activitate :)

Din raspunsul dumneavoastra inteleg ca da.

Asta inseamna ca trec "activitati de birou" la infiintarea noului sediu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere chirie sediu social dpacks dpacks Buna ziua, am un PFA fara punct de lucru declarat (programator), si un contract de chirie intre PFA si o persoana fizica pentru inchirierea in favoarea PFA a ... (vezi toată discuția)
Impozit pe cladiri 2016 pentru srl gabyy212 gabyy212 Buna ziua, Cum probabil au facut-o si multi altii inaintea mea, ma prezint si eu pe forum, in cautarea unor raspunsuri satisfacatoare. De cateva luni tot ... (vezi toată discuția)
Sediu social firma cristinici cristinici Buna ziua! Va rog să mă ajutați cu câteva informații. O cunoștință mi-a propus să înregistreze sediul social al unei firme din Bulgaria la adresa ... (vezi toată discuția)