avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Ai voie sa conduci un autoturism proprietatea altcuiva ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Ai voie sa conduci un autoturism proprietatea altcuiva inmatriculat in alt stat?

Buna seara,

Stiu ca s-a mai discutat aceasta situatie si am citit pareri pe diferite forumuri, asemenea si in codul rutier, dar nu sunt sigur de raspunsurile gasite sau cred ca nu-mi convin.

Dumneavoastra fiind in masura a-mi da un raspuns clar, apelez cu multumiri anticipate.

Sora mea locuieste in Norvegia, are mutatie acolo. A achizitionat un autoturism pe numele ei si doreste sa mi-l daruiasca. (Ea nu are dreptul sa-l vanda timp de 2 ani)

Eu am dreptul de a conduce atutoturismul priprietatea ei, inmatriculat in Norvegia, pe strazile din Romania? (toate actele sunt in regula, exista asigurare de raspundere civila si carte verde, ITP)
Daca legea norvegiana nu ii interzice sa va acorde folosinta masinii nu sunt probleme.

Nu cu legea romana aveti probleme ci cu legea norvegiana.
Ar fi bine sa ii ziceti sa citeasca contractul sau sa mearga la avocat la consultanta in Norvegia.

Cu legea romana pot aparea probleme in functie de durata de folosinta a masinii daca nu se incalca legea norvegiana si legea romana.
Eu zic ca daca ITP si asigurarea sunt in regula nu ar trebui sa fie probleme, dar cel mai bine mergeti la serviciul circulatie si intrebati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Soțul meu a fost arestat pentru ca a fost cu alt bărbat care ... Meduza36 Meduza36 Soțul meu a fost arestat pentru ca a fost cu alt bărbat care era dat în urmărire acel bărbat. La luat poliția crezând ca este cu omul acela și l-a ... (vezi toată discuția)
Ajutor!statul norvegian incearca sa-mi ia copilul prin abuz! dismissed dismissed Statul Norvegian ma ameninta ca daca tatal, ,nu este de acord ca fiul nostru sa se intoarca in Romania cu mine,nu voi putea sa i-mi iau copilul cu mine inapoi ... (vezi toată discuția)
Ajutor,sunt in norvegia cu copilul vreau sa ne intoarcem in tara! dismissed dismissed Sunt in Norvegia cu copilul minor. In Romania sunt deja in proces de divort si custodie reprezentata de avocat. Vreau sa ma intorc in Romania cu copilul ... (vezi toată discuția)