avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 964 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Stingere penalizari ANAF
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Stingere penalizari ANAF

Buna ziua , este posibil ca sumele datorate catre anaf ( penalizarile si majorarile de intarziere ) sa fie anulate fara a le plati ?
Problema sta in felul urmatorul :
Un SRL avea datorie peste 17.000 ron ( carti de munca, impozit etc ) acum 2 ani . Pana acum cred ca s-au strans multe penalizari si suma este foarte mare, nu stiu cat dar cred ca e mare. Ideea este ca eu vreau sa platesc cei 17.000 ron acum, dar eventual sa pot sa anulez penalizarile, sau macar sa le reduc mult din ele , sa zicem sa platesc 20.000 ron maxim cu tot cu penalizari si majorari. Se poate ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Anca114 , utilizator 00:48, 11 Septembrie 2016
Nu se poate sa fiti iertat de plata majorarilor de intarziere (dobanzi si penalitati), dara daca platiti tot debitul acestea nu vor mai creste. Daca faceti plati partiale, acestea vor stinge intai datoria.
Am Inteles, multumesc mult.
De asemenea stiti cat ar Fi penalizarile si dobanzile pentru 2 ani de intarziere la 17,000 ron ?
O seara placuta.
De ce nu mergeti la unitatea ANAF de care apartineti? Puteti afla acolo din fisa platitorului ce majorari s-au calculat. Sa fac acum calculul, in conditiile in care algoritmul nu e acelasi pe toata perioada datorita schimbarii legislatiei, e dificil.
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Septembrie 2016
Iulian MANEA, Contabil
Multumesc pt raspuns.
Vreau sa stiu daca pot acoperi tot.
Este mai mult de 3.000 ron ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Og 30/2011 anulare dobanzi si penalizari DANY & CO EXPERT CONSULTING SRL DANY & CO EXPERT CONSULTING SRL Buna ziua, Pe fisa sintetica la 31.08.2011 imi apar sumele: -dobanda 16.656 (din care 14.989 neconfirmati) -penalitate de intarziere (din care 1.704 ... (vezi toată discuția)
Important! anaf va transmite prin posta detalii despre stergerea penalitatilor  Gabriela Monica Ionescu Gabriela Monica Ionescu [b]ANAF va transmite pana vineri, 15 octombrie, scrisori catre populatie si firme prin care va anunta ca penalitatile vor fi sterse daca datoriile si dobanzile ... (vezi toată discuția)
Scutire penalitati la firme,daca se face plata datoriilor pana la 31 decembrie. getic2000 getic2000 Buna ziua,nu stiu daca am inteles bine din ce a zis domnul Boc intr-o zi la televiziune legat de scutirea de plata a penalitatilor firmelor daca se platesc ... (vezi toată discuția)