avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 467 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune la tribunal
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune la tribunal

dupa moartea mamei in 2008 eu nu am decat o copie dupa certificatul ei de deces si nu am acces nici la casa nici la celelalte acte. va implor ajutati-ma sa deschid succesiunea eu fiind persoana cu handicap si pensie de invaliditate grad 1
Procedura succesorala se deschide la un notar din raza caruia avea domiciliu defunctul.

[ link extern ] /
@LauraZizilas, daca nu aveti acces nici la casa si nici la acte, se pune intrebarea - Cine are acces la ele?
Daca mai exista mostenitori, care va refuza accesul, inseamna ca exista neintelegere.
Daca exista neintelegere, inseamna ca nu aveti ce cauta la notar, ci va trebui sa mergeti in instanta (insa in instanta costa destul, deci s-ar recomanda sa va intelegeti cu ceilalti).
Exista sau nu si alti mostenitori?

Trebuie sa faceti precizarile necesare, pentru a primi un raspuns cat mai complet. Ok?
singurul mostenitor inafara de mine e tatal vitreg care nu imi da acces la acte

sunt persoana cu handicap...

[edit : mesaje conexate]
Ultima modificare: Miercuri, 7 Septembrie 2016
trandafir2, moderator
V-am spus, in cazul in care tatal vitreg nu va da acces la acte, este clar ca exista neintelegere si inseamna ca va trebui sa mergeti in instanta.

Totodata, ramane valabil si raspunsul pe care l-ati primit in celalalt topic deschis, cu subiect complementar acestei discutii.
www.avocatnet.ro/content/for...
Ok, am inteles, dar cu pensia mea de invaliditate si cu tot cu handicaap am 1520 lei pensie si nici nu ma pot deplasa. ce ramane de facut pt ca in maiputin de 2 luni ajung in strada. el nu-mi raspunde la telefon, iar cand am fost ultima oara acolo ne-am certat rau ca nu imi da acces la acte, notarul mi-a dat cu flit, primaria si politia locala la fel.

Alte discuții în legătură

Cont bancar pensie invaliditate Mirela42 Mirela42 Buna ziua Am următoarea intrebare de transmis catre dvs.. Mama mea in varsta de 88 ani, cu probleme de sanatate a fost diagnosticata in luna ianuarie 2023 ... (vezi toată discuția)
Succesiune niina niina buna sera pentru o succesiune in care partile nu se inteleg este obligatoriul sa merg la notar, inainte de a deschide succesiune in instanta? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Timpul in care se poate face o ...succesiune mihaiene68 mihaiene68 Dupa un deces ,care este perioada in care se poate deschide o succesiune ?,ce pasi presupune acest lucru ?, (vezi toată discuția)