avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cont bancar pensie invaliditate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cont bancar pensie invaliditate

Buna ziua
Am următoarea intrebare de transmis catre dvs..
Mama mea in varsta de 88 ani, cu probleme de sanatate a fost diagnosticata in luna ianuarie 2023 pe baza documentelor medicale (referate) eliberate de medicii de specialitate (neurologie, psihiatrie, psihologie si depuse de mine la Consiliul Local Sector 4. Ulterior pe baza evaluării efectuate la domiciliu de către Comisia de evaluare a persoanelor cu handicap, i s a eliberat un certificat de incadrare in grad de handicap, grav cu asistent personal. Actele au fost depuse de mine , fiica ei.
1. Prima intrebare este ce demersuri pot efectua la notariat astfel ca cele doua indemnizatii pe care le primeste mama (pensie limita de varsta si pensie invaliditate), pe care le primeste acum prin posta , in numerar sa le putem primi intr un cont bancar... mentionez ca in prezent pesnia este primita de o vecina de la postas, mama nu are acces la usa ..deoarece sta mai mult in pat... avand lanaga ea 4 ore pe zi o persoana care o ajuta.. fiind dependenta de ajutorul ei... dar nu i pot incredinta posibilitatea de a lua ea pensia mamei..
Deci ce acte trebuie depuse la notar pt a ma imputernici si a deschide un cont pe numele mamei la care sa am acces..(mentionez ca mama nu este deplasabila)

Multumesc

2. La
Cel mai recent răspuns: Mirela42 , utilizator 15:25, 17 Mai 2023
Nu puteți face nimic la notar, pentru că mama nu mai are discernământ, și nici un notar nu va poate ajuta în asemenea situație.

Ca să primiți banii mamei într-un cont bancar, trebuie mai întâi să cereți la judecătorie curatela. Cereți instanței să fiți numită curator pentru mama.

Pentru lămuriri suplimentare, mergeți la asistența socială din cadrul primăriei si rugați asistentele sociale să va ajute cu informații, să vă îndrume ce acte să anexați la cererea adresată instanței.

Toate actele vor trebui depuse în dublu exemplar. la registratură.

Nu vă trebuie avocat, numai să rugați asistentele sociale să vă ghideze cu actele care trebuie anexate la cere, plus 2 adeverințe de la medicul de familie, una pentru mama și una pentru dumneavoastră.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Mai 2023
Dapix, utilizator
Judecatoria sector 4? Asta pentru pensia invaliditate... dar pentru pensia limita de varsta? sa intreb la casa de pensii ? multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Epilepsie adriana397 adriana397 Bunâ ziua! Am epilepsie din copilarie, dar nu mai am nici un act de atunci, iar acum mi-am depus dosarul pentru handicap, am dovezile medicale din ultimii ... (vezi toată discuția)
Incadrare gresita in grad de handicap sophie sophie Mama mea a facut in iunie 2014 (la 75 de ani) un accident vascular cerebral ischemic pe o artera cerebrala principala si a ramas cu sechele accentuate (nu ... (vezi toată discuția)
Asistenta sociala pentru infarct miocardic acut Lucian83 Lucian83 Buna ziua, Mama mea, in varsta de 56 de ani, pensionara, a suferit un infarct miocardic acut, cu sanse de supravietuire de sub 10%; printr-o interventie ... (vezi toată discuția)