avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Asistenta sociala pentru infarct miocardic acut
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Asistenta sociala pentru infarct miocardic acut

Buna ziua,

Mama mea, in varsta de 56 de ani, pensionara, a suferit un infarct miocardic acut, cu sanse de supravietuire de sub 10%; printr-o interventie divina, a supravietuit. Dar acum, evident este imobilizata la pat si necesita ingrijire 24/24. Medicul de familie, a depus o cerere la CASGL, unde a fost refuzata motivatia fiind ca nu are nici un handicap. Tind sa cred ne-am lovit de o persoana slab pregatita, si as vrea sa stiu de ce fel de asistenta sociala ar putea beneficia mama mea! Va multumesc
Cel mai recent răspuns: aly_yoana , utilizator 14:37, 21 Iunie 2011
Adresati*va comisiei de expertiya pentru a i se stabili un grad de handicap in functie de care poate beneficia de asistent personal.Daca nu acorda nici un grad de handicap0 va puteti adresa instantei intrucit este evident ca mama dv si+a pierdut capacitatea de a se autoservi singura
Daca este pensionara, nu este deja asigurata? De ce a fost necesara depunerea unei cereri la CAS?

Pentru incadrarea in grad de handicap este necesar a intocmi un dosar cu istoricul medical cat si cu acte medicale recente privind examinarile medicale, ancheta sociala de la Primaria in a carei raza teritoriala mama dv. are domiciliul stabil, cupon de pensie, adeverinta de venit de la administratia finaciara, copie de pe C.I. Apoi mergeti la Inspectoratul Teritorial de Handicap din judetul dv., si depuneti dosarul, veti primi un nr. de inregistrare si data la care trebuie sa va prezentati cu mama dv., la Comisia de Expertiza a Persoanelor cu Handicap pentru ca aceasta sa fie examinata.
Puteti face si o cerere pentru ca o comisie de expertiza sa se deplaseze la domiciliul mamei dv, insa, de-obicei, aceste cereri sunt respinse.
De-asemenea, in ultima perioada, gradul de handicap se acorda tinandu-se cont de situatia sociala a persoanei in cauza, de veniturile acestuia, daca locuieste cu familia, daca este proprietar, etc.
Insa, in cazul bolilor, invaliditatea este privita ca o consecinta a unei boli, si nu ca un handicap, motiv pentru care nu se acorda gradul de handicap.
Dar... va urez succes.
Va multumesc pentru raspunsuri !

Insa daca, , invaliditatea este privita ca o consecinta a unei boli, si nu ca un handicap, care ar fi solutia prin care mama ar putea beneficia de asistenta sociala? Pensia ei este de 1600 lei net, insa la momentul de fata plateste 2 oameni care sunt langa ea 24/24; singura nu s-ar putea descurca.
La acest venit sunt slabe sanse sa i se acorde indemnizatie de handicap, poate doar gradul 3, pentru ca se tine cont ca se poate ingriji din aceasta suma. Insa incercati sa fie expertizata de catre Comisia de handicap, nu se stie niciodata. Privind asistenta sociala, mama dv poate fi internata intr-un azil, unde beneficiaza de asistenta sociala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obinerea gradului i de invaliditate miha0980 miha0980 Buna ziua. Va rog sa mi spuneti ce conditii trebuie sa indeplineasca o persoana pentru a obtine grad I de invaliditate ( mai precis care sunt ... (vezi toată discuția)
Pensie de boala gabita2000 gabita2000 Buna ziua, Tatal meu e pensionat de boala din anul 1995, are gradul 2 de invaliditate. Este nascut in anul 1949 si din cate stiu eu in anul 2013 tece la ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate tudosevictorel tudosevictorel Buna ziua. Unchiul meu are hipoacuzie bilaterala severa dar nu este boala profesionala. As dori sa stiu daca se poate pensiona pe caz de boala .Are vechime 35 ... (vezi toată discuția)