avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Izolare termica imobil, obligatorie sau nu
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Izolare termica imobil, obligatorie sau nu

Buna ziua,

as avea cateva intrebari daca imi permiteti. Am o garsoniera mostenita de la bunici. Momentan nu locuieste nimeni in garsoniera respective pana cand va fi renovat (cel mai probabil anul viitor). Administratorul asociatiei de proprietari a inceput sa stranga bani pentru izolarea termica a imobilului. Cate 400 RON timp de trei luni adica 1200 RON in total. Banii nu au fost colectati separat ci ca si fond de reparatii. Ne-a comunicat ca incepand din luna a patra o sa aplice si penalizari pentru cei care nu au platit. Tin sa mentionez ca inca nu sa inceput lucrarea.

Prima intrebare ar fi: sunt obligat sa izolez garsoniera sau nu? Imobilul unde locuiesc momentan a fost izolat anul acesta (si eu mi-am izolat apartamentul). In cazul acestui imobil au fost cateva persoane care nu au dorit sa isi izoleze termic apartamentele si nu a venit nimeni sa ii oblige. Deci e obligatoriu sau fiecare administrator face cum vrea?

A doua intrebare: administratorul are voie sa aplice penalizari aleatoriu, incepand din luna din carea vrea dansul si pe suma pe care vrea dansul? Nu mi se pare corect. Si eu cand execut o lucrare nu primesc toti banii ci numai o parte ca si avans si numai dupa terminarea, verificarea si acceptarea lucrarilor primesc restul de bani, penalizari fiind aplicate conform contractului, numai dupa vreo 30 de zile de la data emiterii unei facturi. Presupun ca nu prea ar avea voie sa aplice penalizari pe o suma de bani pentru care inca nu sa facut nici o lucrare. Poate as reusi sa fac rost de 600 RON sa platesc un avans si restul cand se termina lucrarea (cel mai probabil la sfarsitul anului sau anul viitor), dar in cazul in care o sa imi puna penalizari si pe cei 600 RON restanta atunci iarasi o sa ajungem la o suma mult mai mare.

Va multumesc anticipat pentru orice raspuns care ar putea sa ma ajute sa inteleg care e mecanismul, ce ar trebui sa fac.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 16:43, 9 Septembrie 2016
Domnul Mircea,
Stii cum prcedezi mataluta? Ai primit un cal si d-ta il cauti de dinti sa vezi daca-ti convine...

Asadar, daca ai acte in regula pe garsoniera, nu mai sta nicio clipa, baga banul, faci reparatiile, pui la punc garsoniera si o inchiriezi. in doua luni ai recuperat investitia - ce naiba este asa de greu?
Nush cum naiba da norocul peste unii care inteleg mai greu!
Am inteles, la blocul in care locuiesti acum, unii au facut anveloparea, altii nu. Cum arata blocul tau acum? Ca naiba, iti spun eu.... Asadar, incearca sa intelegi situatia.

Pe langa toate acestea, daca intr-un bloc, unii proprietari isi anvelopeaza peretii exteriori, iar altii nu, eficienta energetica nu va fi cea scontata. Va spun din experienta proprie.

Asadar, mergi la asociatia une este garsoniera, achita ce ai acum, garantezi ca pana la terminarea lucrarii achiti totul, ba s-ar putea sa rezulte si mai mult. Faza este ca acum firmele care mai fac asemenea lucrari nu sunt prea serioase, deci atentie sporita, noi am incheiat contracte individuale cu firma si bine am, facut. Lucrarile nu s-au terminat la termenul prevazut in contract, au mai fost si oarece deficiente. Nu ne-am inteles cu patronul, dar avand un contractul bine pus la punct, l-am actionat in instanta, am castigat si i-am achitat doar o parte din prestatie (asociatia a pastrat o suma drept garantie).

Deci, daca AG a hotarat sa se faca anveloparea blocului, trebuie si d-ta sa mergi cu grupa mare. Ai, nu ai monetar, te descurci, nu faci nazuri si cauti la dinti darul - priceput?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Terasa bloc eu.ro eu.ro ce trebuie sa plateasca un locatar de bloc de la et 4 din 10,obligat doar ; 1 hidroizolatie 2 hidro-termoizolatie? (vezi toată discuția)
Despre izolare g_p g_p Am un vecin care s-a hotarat sa cheme o firma si sa se apuce sa izoleze scara pe exterior. Nu a facut nici un fel de sedinta (asociatia nu este implicata in ... (vezi toată discuția)
Penalizari BX BX In ultima A.G. s-a stabilit sa se faca o lucrare capitala de reparatii care se va plati cu o contributie de avans de 25% din valoarea lucrarii, repartizata ... (vezi toată discuția)