avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Care este cea mai utila forma juridica pentru ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Care este cea mai utila forma juridica pentru activitatea mea?

Buna ziua,
De aproape 5 ani lucrez in domeniul educatiei. Sunt trainer pe dezvoltare personala pentru copii si anul acesta m-am decis sa fac aceasta activitate pe cont propriu.
Doresc sa stiu care este cea mai utila forma juridica pentru activitatea mea?
Activitatea mea consta in cursuri individuale de dezvoltare personala, invatare eficienta, logica, etc. la domiciliul clientului dar si in unitatile de invatamant (de stat sau particulare).
Care forma juridica ofera cele mai putine batai de cap si drumuri putine la autoritatile statului?

Multumesc!
Astept cu interes raspunsul/ recomandarea dvs.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:55, 8 Septembrie 2016
Drumuri veti face oricum. Cam toate presupun aceleasi forme si tot atatea drumuri.
Nu sunt consultant fiscal, dar cred ca cea mai buna optiune ramane SRL-ul dpdv fiscal. Consultati un contabil
Multumesc pentru raspuns.
Pentru SRL am inteles ca este necesar sa ai contabil + ca sunt foarte multe alte lucruri de care trebuie sa tii cont. Costul infiintarii este mare, etc.
Intreprinderea individuala sau PFA-ul par sa fie cele mai ok.
O sa ma mai documentez.

Multumesc!
1. Documentele necesare pentru înregistrarea în registrul comerţului, înregistrarea fiscală şi autorizarea funcţionării a persoanei fizice autorizate
[ link extern ]

2. Documentele necesare pentru înregistrarea în registrul comerţului, înregistrarea fiscală şi autorizarea funcţionării întreprinzătorilor persoane fizice titulari ai întreprinderilor individuale
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa-mi deschid o intreprindere individuala de ce am nevoie? CHICOSU CRISTINA CHICOSU CRISTINA buna ziua, am terminat facultatea pe domeniul contabilitate si informatica de gestiune,vreau sa ma inscriu la cursurile CECAR dar mai intai sa-mi deschid o ... (vezi toată discuția)
Act constitutiv -daca vreau sa realizez un act consitutiv intre o persoana fizica ... sorina1602 sorina1602 Daca vreau sa realizez un act consitutiv intre o persoana fizica , o persoana fizica autorizata, o persoana cu interprindere individuala si o persoana cu ... (vezi toată discuția)
Contract de munca Andreea369 Andreea369 Buna ziua Fac cursuri de cosmetica si as vrea sa stiu daca dupa terminarea cursurilor(obtin diploma calificare) imi pot face carte de munca fara sa fiu ... (vezi toată discuția)