avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Stabilirea incadrarii juridice
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Stabilirea incadrarii juridice

buna am o intrebare legata de stabilirea incadrarii juridice ,un vecin a avut un conflict cu un individ care la atacat cu o sabie si i a taiat mana dreapta pana la os tot ce tine de artere ,nerv ,aproape ca a ajuns la spital in ultima clipa dupa ce a pierdut foarte mult sange a fost operat de 3-4 ori pentru reconstructia mainii decat osul nu a fost atins ,Din cate am inteles de la el a angajat un avocat sa se ocupe de cazul lui dar nu stiu cat de loial e acest avocat pentru ca zic eu tot ce a tinut de instanta a fost o singura dat la tribunal si in rest s a eschivat pe motiv ca nu e important sa mearga sedinte ca sa mai aud ca ,cu o zi inainte de instanta a fost prin sat dar nu la clientul sau ci ca si a adus aminte ca are un prieten si nu l a vazut demult Dar sa revin la intrebare cum se face ca instanta a decis ca incadrarea juridica sa nu fie de tentativa de omor ci de vatamare corporala si mai pune victima sa plateasca onorariul sau daune avocatilor paratului si instantei am inteles ca nu acesta a fost procesul de urmarire penal ci a fost pentru incadrarea juridica oare se mai judeca acest caz sau a ramas asa vecinul meu e mutilat pe viata pentru ca el mana o foloseste 60 % si mai trebuie sa plateasca si cheltuieli judiciare
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:39, 9 Septembrie 2016
Atata timp cat solutia pronuntata de o instanta se poate modifica radical de instanta superioara este clar ca se studiaza ceva si nu se mentine ceva fara a se analiza nimic.

Pentru a se sti daca se poate face ceva trebuie vazut dosarul.

Daca hotararea e definitiva asa va ramane, foarte probabil.

Sub aspectul daunelor nu trebuie sa fie tentativa de omor.
Se pot acorda daune mai mari in cazul relatat de dvs. decat intr-un caz de tentativa de omor.
Depinde de multe lucruri...

Referitor la disparitia avocatul va pot spune ca avocatii daca nu sunt platiti nu mai merg la procese.
In general avocatii sunt extrem de intelegatori in ziua de azi dar au si ei limite...
Ultima modificare: Joi, 8 Septembrie 2016
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Tocmai ca avocatul a fost platit cu 15 mil vechi dar nu stiu ce a facut pentru acest caz si problema e ca victima nu a facut acte cu avocatul ptr bani dati asa ca nu stiu ce sa zic dar nu a facut bine acest avocat luand bani si neprezentandu se la termene si mai e un lucru bizar zic eu un avocat cand preia un caz eu cred ca ar trebui sa aibe dosarul clientului dumnealui nu are absolut nimic din dosar o copie cev nimic
Da, in mod normal avocatul trebuie sa aiba xerox dupa dosar.
Nu e o regula dar avocatii care se respecta asa procedeaza intrucat le poate veni o idee si daca nu au dosarul e rau...
E o problema ca un xerox dupa un dosar poate costa 300 sau 400 lei si clientul nu vrea sa plateasca.Cum sa faca xerox, din banii avocatului?
Nu vorbesc de cele care xeroxul costa 3000 lei ca acolo clientii platesc xeroxul.
Ilogic este ca insa vor sa dea la avocat mai putin decat costa xeroxul...

Eu aud zilnic de la avocati ca au bani de luat si nu mai merg la procese ca s-au saturat sa astepte ca deja au 2 sau 3 termene neplatite.
De aceea, nu stiu ce sa zic in privinta faptului ca a luat bani si a disparut...
Personal nu cunosc niciun caz de acest fel.

Depinde si de durata procesului si de felul cum este incheiat contractul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nup melinaR melinaR revin acum am citit sentinta instantei de neincepere a urmaririi penale ce ma mira ca a dat asa verdict problema e ca la noi in romania trebuie sa ai bani grei ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala grava sau tentativa de omor? GEOSTOIAN GEOSTOIAN va rog sa ma ajutati.acum 2 sapt fratii mei au avut o altercatie la un bar.Ei. au fost primii agresati.dar in urma conflictului unul dintre agresori a fost ... (vezi toată discuția)
Împăcarea ambelor părți este posibilă? BiancaBB BiancaBB Bună seara! În cazul în care poliția s-a autosesizat la un caz penal (respectiv tentativă de omor) , iar victima și făptuitorul se împacă , se poate ... (vezi toată discuția)