avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Grija in privinta schimbarii domiciliului minorului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Grija in privinta schimbarii domiciliului minorului

Buna ziua,am o ma.re intrebare si grija, as avea nevoie de putin sprijin Sunt divortata,am un copil de 10 ani care este in grija mea,incredintat de tribunal,impreuna cu tatal copilului avem custodie comuna.De cand am divortat,am avut n probleme cu tatal,fel de fel de plangeri,sesizari,actiuni, inclusiv plangere penala toate in defavoarea mea si a copilului.
De putin timp am incercat sa aplanez aceste conflicte ,i=am dat voie s a ia copilul in asta vara cand nu a avut program de vizita, l=a luat si in alte zile ,cand a vrut, chiar am constatat o oarecare imbunatatire a relatiilor intre noi,ca sa aflu acum de la copil ca i-a spus ca pt asta merge pe tir, sa mearga cu copilul la tribunal si sa il ia de tot de la mine,sa stea definitiv la el.
AM INGHETAT CAND AM AUZIT.
Precizez ca el are de cand am divortat alta familie, sta in concubinaj cu o femeie cu copil,nu are si nu a avut servici stabil si are un apart de 2 camere mic al carui proprietar e.
Eu sunt singura, stau la anl, 2 camere,mult mai mare decat al lui si sunt salariata ,inspector in o institutie de stat.Copilul este ingrijit de mine si mama mea,e la un liceu de muzica,face pian si este premiant,de fb.
La ce ma pot astepta?? ce poate face el si cum ma pot apara eu?
Copilul nu vrea sa auda de stat la el,dauria luir se teme de furia lui cand spune nu.
Rog ajutor.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:33, 10 Septembrie 2016
Am omis sa spun ca anul trecut tatal i-a spus copilului ca ,atunci cand va implini 1o ani este OBLIGAT, sa mearga la tribunal sa declare ca vrea sa stea definitiv la el. Eu am discutat cu copilul despre OBLIGATIILE pe care i le atribuie taica-su, ca nu are nici o obligatie la nici o varsta,cu fostul nu am discutat subiectul, ca stiu.rezut
Am crezut ca lucrurile au intrat cat de cat in o oarecare normalitate ca sa imi spuna ieri copilul ca ,atunci cand va veni in tara fostul,fiind plecat pe un tir, il va duce la tribunal sa spuna ceea ce ii dicteaza el,anume sa ma paraseasca pe mine si sa stea la el,acest lucru fiind conditionat de faptul ca altfel,SE SUPARA pe copil
Ce se poate intampla,ce pot face eu? Am fost hartuita de 6 ani incontinuu de individ,acu a gasit aceasta cale,cu copilul si obligatiile copilului in tribunale, ma poate ajuta cinev:a
Trebuie sa va judecați cu atenție și copilul va rămâne la dvs.
Nu va panicați doar pentru ca deschide proces.
Aveți șanse suficient de mari cat sa puteți câștiga procesul.
Nu il puteti impiedica sa solicite schimbarea domiciliului copilului la el, dar pt asta trebuie sa convinga instanta ca este o masura in interesul copilului.

Dvs va faceti propriile aparari legate de conditiile de locuit, de suprevegherea lui, de rezultatele scolare, de modul cum tatal s-a implicat material si emotional in toti acesti ani in cresterea si bunastarea propriului copil.

E in sarcina lui sa probeze ca are conditii mai bune, ca se poate ocupa mai bine de copil, ca ii satisface mai bine nevoile materiale si emotionale.

Dispozitiile Art. 264 NCC - Ascultarea copilului - sunt in sensul urmator:

(1) În procedurile administrative sau judiciare care îl privesc, ascultarea copilului care a împlinit vârsta de 10 ani este obligatorie. Cu toate acestea, poate fi ascultat şi copilul care nu a împlinit vârsta de 10 ani, dacă autoritatea competentă consideră că acest lucru este necesar pentru soluţionarea cauzei.
(2) Dreptul de a fi ascultat presupune posibilitatea copilului de a cere şi a primi orice informaţie, potrivit cu vârsta sa, de a-şi exprima opinia şi de a fi informat asupra consecinţelor pe care le poate avea aceasta, dacă este respectată, precum şi asupra consecinţelor oricărei decizii care îl priveşte.
(3) Orice copil poate cere să fie ascultat, potrivit prevederilor alin. (1) şi (2). Respingerea cererii de către autoritatea competentă trebuie motivată.
(4) Opiniile copilului ascultat vor fi luate în considerare în raport cu vârsta şi cu gradul său de maturitate.

As adauga ca vor fi apreciate in intreg contextul probator al dosarului.
el nu trebuie sa prezinte niste probe,dovezi,motive pt a face asta? fara nici un motiv ne poarta pe drumuri, ne deschide actiuni,trece peste cuvantul copilului,ca ce? ce poate castiga ? mie mi-a deschis dosar penal,copilul a vrut sa il duca anul trecut la NPI - neuropsihiatrie infantila ca cica facea pe el,desi cu mine,cu mama,la scoala ,nu s-a intamplat asa ceva, cand m-am opus mi=a facut plangeri si la dgaspc si asist sociala si a plecat din tara.
Chiar nu se poate face nimic,nu exista nici o metoda de a pune capastru indivizilor de genul asta?
Legal are dreptul de a face tot ce a făcut cu condiția sa aibă ceva la baza de invocat.
Ceva argumente invoca iar faptul cu nu sunt întemeiate constata organul competent conform legii.

Singura modalitate care ii poate estompa avântul este sa aibă bani de dat ca urmare a pierderii proceselor.
Dacă va angajați avocat și va avea de plătit avocatul dvs. fiind obligat de instanta la aceste cheltuieli îl vor pune pe gânduri. Dacă va ajunge sa va tot plătească avocatul nu va va mai purta aiurea prin judecați.
De regula aceasta este singura modalitate de estompare a unor procese deschise fără fundament serios și veți avea și avantajul ca va veți recupera banii beneficiind și de apărare prin avocat.Veti sta și mai fără griji asa.

Sunt multe cazuri de acest fel...
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Septembrie 2016
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Lntrebare- ascultare minor de către instanta la cererea tatalui Manu74 Manu74 Buna ziua,am nevoie de cateva clarificari,va rog. Fostul sot vrea sa duca copilul nostru de 10 ani in tribunal sa declare copilul,la indicatiile lui,ca nu mai ... (vezi toată discuția)
Reicredintare copil minor oana99 oana99 BUNA ZIUA AM SI EU O INTREBARE ...IN URMA CU 4 ANI IN URMA DIVORTULUI COPILUL MEU MINOR FIIND A FOST DAT TATALUI SPRE CRESTERE SI EDUCARE..DUPA CATEVA LUNI AM ... (vezi toată discuția)
Tutela minor in caz de deces Malek Malek Buna ziua, sunt divortata si am un copil de 8 ani. As vrea sa stiu ce se poate intampla cu fetita mea in cazul decesului meu . Sufar de o boala incurabila si ... (vezi toată discuția)