avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... lntrebare- ascultare minor de către instanta la ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

lntrebare- ascultare minor de către instanta la cererea tatalui

Buna ziua,am nevoie de cateva clarificari,va rog. Fostul sot vrea sa duca copilul nostru de 10 ani in tribunal sa declare copilul,la indicatiile lui,ca nu mai vrea sa stea cu mine si sa stea doar cu el.Evident,copilul nu vrea sa spuna asa ceva,dar il tot preseaza tatal iar eu,.......nici nu vreau sa aud.
Intrebarea mea este, e posibil sa duca copilul sa declare asa prostii in tribunal,impotriva vointei mele? Copilul spune ca de se va ajunge pana acolo,nu va declara asa ceva, ce putem face? Multumesc.
Dacă instanta disp7ne la proces ascultarea minorului îl va asculta.
pot impiedica in vreun fel prezenta copilului acolo? nu vrea sa fie pus in situatia asta si tatal,nu are motive sa faca asa ceva,decat strict sa ma terorizeze pe mine, l-a luat cand a vrut el,iel nu are conditii pt copil,nu are venituri stabile, iar mie mi-a facut nenumarate probleme de cand am divortat,plangeri ,sesizari,nefondate,evident, pana si plangere penala ca nu a vrut copilul sa mai mearga la el din cauza concubinei.Chiar nu se poate limita bataia de joc a acestui individ?
Dacă dispune instanta nu aveți ce sa faceți.
cat de mare e procentul a ceea ce spune un copil in decizia instantei ? daca eu dovedesc ca o face doar pt a ma tracasa pe mine,nu din interes pt copil? ce ar putea urmari fostul cu manevra asta,ce vrea?
Dreptul dvs. la apare îl exercitate la proces.
Aveți dreptul de a angaja și avocat ca sa va apărați și mai bine.

E greu de zis cat ia în seama instanta ce zice copilul pentru ca depinde și cum va veți apară și care ar fi adevărul sau cat se va vedea acesta...

E bine sa va pregătiți de proces încă de acum și sa știți ce strategie veți adopta.
Ultima modificare: Vineri, 9 Septembrie 2016
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Grija in privinta schimbarii domiciliului minorului adania adania Buna ziua,am o ma.re intrebare si grija, as avea nevoie de putin sprijin Sunt divortata,am un copil de 10 ani care este in grija mea,incredintat de ... (vezi toată discuția)
Minor audiat Monica_1983 Monica_1983 In caz de stabilire domiciliu minor,poate fi audiat un copil de 6 ani in instanta? (vezi toată discuția)
Ascultare minor RADU_2_RADU RADU_2_RADU in ce conditii instanta poate respinge cererea de ascultare unei minore de 11 ani intr-un proces de exercitare a autoritatii parintesti.Ma refer la conditii ... (vezi toată discuția)